Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Práca snov? Len osem Slovákov ju môže vykonávať...
Zdielať na
Zaujímavosti

Práca snov? Len osem Slovákov ju môže vykonávať...

Predstavte si, že sú ľudia, ktorí sú platení za to, že celé dni hrajú počítačové hry. Ide o testerov hier. Stať sa ním však nie je také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Na Slovensku sa takto živí menej ako 10 ľudí.

Tester počítačových hier začína byť zaujímavá pozícia už aj na Slovensku. Hlavnou výhodou je, že kým vy sa hráte - zarábate, a pracovať môžete aj na diaľku. "Môžeme testovať hry, ktoré sú vytvorené v USA, ale cez internet môže jednoducho skúšať túto hru ktokoľvek," tvrdí šéfredaktor počítačového magazínu Ondrej Macko.

Ak sa vám zdá, že ste práve objavili prácu svojich snov, vedzte, že stať sa testerom počítačových hier nie je také jednoduché. "Ono sa uskutočňujú také súťaže v hrách, z toho vychádzajú víťazi a z toho sú najčastejšie títo testeri. Oni sa potom zoskupujú do takých skupín a spoločne vlastne súťažia proti ostatným skupinám," vysvetľuje ďalej Macko.

Na Slovensku je podľa našich informácií takýchto ľudí len 8. Samozrejme pracujú pre zahraničné spoločnosti. Byť testerom počítačových hier však nie je práca na plný úväzok.

Pocitacova hra_hole zena- ilustračné foto

isifa

Zdielať na