Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pred kúpou auta si dajte bacha. Takto sa neoklamete...
Zdielať na

Pred kúpou auta si dajte bacha. Takto sa neoklamete...

Ak sa chystáte kúpiť ojazdené auto, mali by ste si dať pozor na viaceré detaily, ktoré možno na prvý pohľad nie je vidieť. Inak môžete dobre vyzerajúcu kúpu oľutovať. Pozrite si, na čo všetko si musíte dať pozor...

Kúpa ojazdeného auta so sebou vždy prináša riziká. Pred ňou vám zaručene pomôže niekoľko tipov. Tie vám povedia, čo by ste si mali všímať a ako zistiť, či bolo auto v minulosti nabúrané.



Je jedno, či si vozidlo kupujete z autobazára alebo od súkromnej osoby. Dôkladná kontrola je viac než potrebná, pretože slúžiť bude vám. Predošlé havárie sa najviac prejavia na karosérii. "Prvou vecou, ktorú si všímame, sú medzery na karosérií jednotlivých dielov, či sú rovnako veľké tie medzery," vysvetľuje automobilový expert Karol Kollár.

Testovacia jazda prezradí viac

Skúsiť by ste mali aj zatvoriť a otvoriť všetky dvere. Keď sa totiž niektoré zle zátvárajú, je možné, že vozidlo má skríženú karosériu. Kontrolou by mali prejsť aj na prvý pohľad nepodstatné plasty na podvozku.

Na mušku si vezmite i ešpézetky, ktoré zvyknú byť po havárií skrivené. Počas testovacej jazdy si odskúšajte brzdy, riadenie a ťah motora. Ak by totiž nebolo niečo v poriadku, môžete zjednávať z ceny. Pri akýchkoľvek pochybnostiach si radšej prizvite odbornú pomoc.

isifa

Súvisiace články