Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pacientov nemá kto vyšetriť, lekári dovolenkujú
Zdielať na

Pacientov nemá kto vyšetriť, lekári dovolenkujú

Súkromní odborní lekári si v lučeneckom okrese bezhlavo vyberajú dovolenky. Doplácajú na to pacienti. Keď potrebujú špecialistu, občas nenájdu ani jedného...

Je koniec augusta a tak sa väčšina z nás všetok svoj čas snaží využiť na dovolenkovanie. Platí to aj u lekárov. Dokonca až v takej miere, že ak potrebujete súkromného špecialistu, tak občas zistíte, že všetci sú na dovolenke. V Lučenci je týchto dňoch dopyt po neurológovi.

Pacienti potom chodia do nemocnice, kde pochopiteľne musia dlho čakať. Nemocnica totiž nevie kedy má počítať s veľkým náporom pacientov. Pritom by vraj stačilo málo - dodržiavanie zákona zo strany súkromných lekárov.

Pacienta Zoltána večer odviezla záchranka. Tlačilo ho na hrudi, bolela ho hlava. Na urgente ho ošetrili s tým, že sa má hneď ráno hlásiť u svojho odborného lekára. Ten ho poslal na neurológiu. Zoltán vyhľadal niekoľko neurológov, ale zbytočne. Všetci mali dovolenku.

Výnimkou bola len jednej neurologička. Tej vraj praskli nervy, lebo mala plnú čakáreň ľudí. A tak Zoltána nevyšetril nikto...

Isifa/ilustračné

Súvisiace články