Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nedráždite šéfa odvážnym oblečením. Zničí vám to kariéru!
Zdielať na
Zaujímavosti

Nedráždite šéfa odvážnym oblečením. Zničí vám to kariéru!

Zdroj: Isifa

Počas horúcich dní máme chuť siahnuť do šatníka a vytiahnuť oblečenie, v ktorom sa nebudeme zbytočne potiť. Ženy si trúfnu aj na krátke sukne, šaty či hlboké výstrihy. Pri pohľade na oblečenie, v ktorom nám nie je teplo, sa ale môže zapotiť náš nadriadený...

Stále viac firiem si zakládá na tom, aby zamestnanci chodili do práce vo vhodnom oblečení. Odborníci tvrdia, že oblečenie skutočne ovplyvňuje profesionálny imidž. A to nielen v očiach zákazníkov či spolupracovníkov, ale aj kolegov a najmä šéfa. Niektoré letné modely vám môžu v práci ublížiť. Poradíme vám, ako sa obliecť decentne.

Módna návrhárka Tatiana Vladimir podľa portálu idnes.cz tvrdí, že oblečenie vhodné do kancelárie si žiada klasiku. Snažte sa skombinovať maximálne tri farvy a dva vzory. V trende je momentálne šedá a bežová. Moderné sú tiež vesty. Každá firma má svoje vlastné pravidlá obliekania, no vo všeobecnosti nezabúdajte, že odhalené ramená, šortky či holé nohy nie sú vhodné. 

Dámy

Vyhýbajte sa rifliam, krátkym topom, minisukniam, ale aj topánkam s otvorenou špičkou. Absolútne nevhodné sú riflle s nízkym sedom, ktoré odhaľujú aj vašu spodnú bielizeň. Aj v prípade, že teplomer ukazuje 30 stupňov tielko, tričko s odhaleným chrbtom či holým bruchom vynechajte. Dámy, vzdať sa musíte aj minisukne či krátkych nohavíc do polky stehien. Sukňa musí siahať aspoň po kolená. A nezabúdajte na pančušky. Sú nutné aj v horúcom počasí. Vhodné nie sú ani veľmi vysoké podpätky. Podľa odborníkov by nemali mať viac ako 6 centimetrov.

Páni 

Páni by mali dbať na ponožky, ktoré musia mať neutrálnu farbu. Ďalej venujte pozornosť čistote obleku a uzavretej obuvi. Žlté kruhy od potu v oblasti pazuchy či špinavé manžety na vás zaručene nevrhajú dobrý obraz. Na šiltovku, ruksak, šortky a voľné rifle zabudnite. Najvhodnejšie sú jednofarebné nohavice. Ale musia byť dostatočne dlhé.

 

Isifa

isifa

Zdielať na

Súvisiace články