Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z Košíc do Chorvátska? Cesta vás výjde na 350 €...
Zdielať na

Z Košíc do Chorvátska? Cesta vás výjde na 350 €...

Tí starší z vás si určite ešte spomenú na to, ako to pri klasickej dovolenke kedysi vyzeralo. Najprv sa zháňali mapy, potom rady známych a aj tak sa väčšinou všetci pohádali, pretože na ceste to bolo úplne inak ako na papieri. Dnes je situácia iná! Dopravný konzultant Maroš Palesch vám poradí, ako si správne naplánovať cestu.

"Ak sa chystáte k moru, nezabudnite si pribaliť okrem GPS navigácie aj mapy Európy. Môžu sa vám zísť v prípade, že vám technika zlyhá," radí na úvod pán Palesch. Treba si však vždy skontrolovať u špecializovaných predajcov, či máte v systéme nahraté vždy aktuálne mapy. 

V každom prípade si navigačný systém treba nastaviť podľa vlastných potrieb, buď na najrýchlejšiu trasu alebo ho nastaviť na ekonomický režim. "A hlavne pozor, maďarskí policajti merajú aj v noci, takže by ste si mali dávať pozor, aby sa vám cesta zbytočne nepredražila," dodáva ďalej odborník.

Dieťa vždy ukladajte do autosedačky, aj keď to dieťa nebude mať v noci to pohodlie, aké by malo mať. Vyhnete sa tak však mastnej pokute a koniec koncov, chránite takýmto spôsobom aj vašu ratolesť.

Muž skáče do mora_vypracované telo_ilustrák

isifa

Súvisiace články