Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Voľno, sladké voľno. Budeme mať viac dní dovolenky?
Zdielať na

Voľno, sladké voľno. Budeme mať viac dní dovolenky?

Dva roky prázdnin! O tom sníva každé dieťa a istotne aj dospelí :) Školáci sa už o chvíľu môžu tešiť na dva voľné mesiace, pracujúci však majú dni oddychu zrátané. Každý má nárok na 20 dní dovolenky. Len tí, ktorí odpracovali už 15 rokov majú ešte jeden týždeň navyše. Po novom mali viac voľna dostať všetci, ktorí oslávili 33-tie narodeniny. Poslanci ale majú opäť iné plány.

5 týždňov dovolenky pre všetkých 33-ročných pracujúcich? Pri úvahách niektorých poslancov o tom, aby sa týždeň dovolenky navýšil pre všetkých zamestnancov plošne, minister práce nebol nadšený. Dnes je však situácia iná. A tento návrh v parlamente, zdá sa, našiel u koalície podporu.

Táto zmena názoru sa ale nepozdáva zamestnávateľom. Podľa nich to sťaží zamestnávanie mladých ľudí a zvýši nároky na zamestnancov, keďže viac dovolenky znamená menej pracovných dní, počas ktorých budú musieť podať rovnaké pracovné výkony, ako keby viac dovolenky nemali.

Ak by tak poslanci Zákonník práce na poslednej schôdzi pred prázdninami schválili, o týždeň dovolenky viac budú mať zamestnanci už od septembra... Viac sa dozviete vo videoriporte.

egotastic.com

isifa

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy