Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Veľké porovnanie cien v dovolenkových destináciách
Zdielať na

Veľké porovnanie cien v dovolenkových destináciách

Ísť na dovolenku a neužiť si ju, je pre mnohých hriech. V niektorých krajinách vás však strava a nápoje môžu stáť podstatne viac ako celý pobyt pri mori. Je teda výhodné individuálne stravovanie alebo nie?

Mnohí z nás si pochvaľujú dovolenku s plnou penziou, iní dávajú prednosť polpenzii alebo individuálnemu stravovaniu. Čo je pre nás finančne najvýhodnejšie? Zisťovali sme za vás...

O Slovákoch sa hovorilo, že sú "paštikári". Momentálne to nie je pravda, pretože preferujeme all inclusive dovolenky. Aj v porovnaní s Čechmi sme oveľa rozšafnejší. Záleží len od destinácie, či s vlastným vyváraním ušetríte alebo nie...

TURECKO
Najdrahším Tureckým mestom je Antalyi. Chlieb tam napríklad stojí 70 centov, pollitrové pivo 80 a zmrzlina 60 centov. Aj preto si väčšina Slovákov kupuje do tejto krajiny zájazdy all inclusive.

ŠPANIELSKO
Je jednou z najlacnejších krajín západnej Európy. Kilogram zemiakov tam stojí 60 centov, liter vína zhruba euro a kopček zmrzliny 50 centov. Ak sa rozhodnete pre individuálne stravovanie, dovolenkový rozpočet si zvýšte minimálne o pätinu.

BULHARSKO
Bulharsko je krajina, ktorej miestnu kuchyňu môžete spoznávať bez obáv o to, koľko miniete. Zmrzlinu tam kúpite za 30, uhorky za 80 centov a miestnu kavarmu za zhruba 2 eurá. Kupovať si stravu cez cestovku v prípade Bulharska je zbytočne drahé. Jedlo je tam lacnejšie ako u nás.

GRÉCKO
Gréci majú najlacnejšie vína a zeleninu. Liter bieleho stojí zhruba euro a kilogram rajčín 30 centov. Zmrzlina a palivá sú však v tejto krajine najdrahšie.

CHORVÁTSKO
Priemerné ceny potravín sú v Chorvátsku porovnateľné s tými našimi. Akurát benzín majú výrazne lacnejší. Väčšina Slovákov tam dovolenkuje po vlastných linkách.


FHM

Súvisiace články