Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chystáte sa na dovolenku? Tu je niekoľko dobrých rád
Zdielať na

Chystáte sa na dovolenku? Tu je niekoľko dobrých rád

Tisícky Slovákov sa chystajú aj počas týchto letných prázdnin na dovolenku do zahraničia, najmä do Chorvátska. Vedeli ste, že i tam by ste mali ísť zaočkovaní a pripoistení?

Mnohí Slováci sa chystajú na dovolenku, no zabúdajú pritom, že klasické zdravotné poistenie v zahraničí nestačí. Aj hlúpe pošmyknutie pri bazéne, uštipnutie včelou či uhryznutie rybou vás môže vyjsť na tisícky eur.

Ak si myslíte, že si na dovolenke v zahraničí vystačíte s európskym preukazom poistenca, ste na omyle. Ten slúži len na pokrytie základného lekárskeho ošetrenia.

V prípade,že by ste museli byť prevezení do najbližšieho nemocničného zariadenia, prípadne na Slovensko, musíte si to hradiť z vlastného vrecka. Tieto náklady v rámci európskeho preukazu nie sú hradené. Pred odjazdom do zahraničia je nevyhnutné pripoistiť sa. Môžete využiť úrazové poistenie, poistenie batožiny či zodpovednosti za škodu.

isifa

Ak sa nepoistíte, zaplatíte ošetrenie v hotovosti 

Chorvátsko: Štipnutie včelou = 25 eur

Grécko: Uhryznutie rybou = 110 eur

Turecko: Zlomenie zápästia = 11 tisíc eur

ISIFA

Pred odchodom na dovolenku nezabudnite ani na očkovanie. Netýka sa to len cestovanie do exotických krajín. Očkovanie je nutné riešiť oveľa skôr ako samotnú dovolenku. Nestačí vám na to len pár dní pred odchodom.

V prípade, že by vás počas dovolenky zastihla živelná pohroma, kontaktujte slovenský konzulát alebo veľvyslanectvo. Pred cestou ako poistku môžete tiež vyplniť formulár ministerstva zahraničných vecí.

egotastic.com

Súvisiace články