Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Najlepšie práce novinárov za rok 2019: Ocenenia si odniesli aj títo dvaja JOJkárski redaktori
Zdielať na

Najlepšie práce novinárov za rok 2019: Ocenenia si odniesli aj títo dvaja JOJkárski redaktori

BRATISLAVA / V utorok predpoludním sa v Bratislave rozdávali ceny za najlepšie práce novinárov v oblasti televízie, rozhlasu, tlače a internetu. Ich tvorbu posudzovala odborná porota aj podľa toho, či išlo o spravodajské reportáže, publicistiku, alebo novinársku fotografiu. Sme radi, že ocenenia si odniesli aj naši reportéri, ktorým blahoželáme.

Tohoročná cena Literárneho fondu zhodnotila novinársku prácu publikovanú v roku 2019. Išlo o 334 príspevkov od 156 novinárov. Udelených bolo spolu takmer 40 ocenení.V kategórii televízneho spravodajstva Literárny fond udelil našej televízii dve ocenenia. Konkrétne Janke Veľasovej a Peťovi Dzurillovi.

​Výročná cena Literárneho fondu za novinársku tvorbu v roku 2019 bola udelená iba trom novinárom. Peter Dzurilla získal jednu z nich za reportáž Blesky v Tatrách zabíjali. "Porota ocenila pohotovosť autora príspevku, ktorý na malej ploche skĺbil dostatočne relevantný počet informácií. Príspevok je akýmsi mementom pre tých, ktorí pobyt v horách podceňujú," vyjadril sa Peter Kubinyi, predseda poroty. Literárny fond udelil aj 6 mimoriadnych ocenení a jedno z nich získala Janka Veľasová. "Za príspevky "Potrebuje výťah, ale susedia ho nechcú! a Podľa komisárky je diskriminovaná"," uviedla Brigita Letovancová, podpredsedníčka Literárneho fondu. Témou sú komplikované susedské vzťahy v jednej bytovke, kde žije aj staršia hendikepovaná pani, ktorá potrebuje vybudovať výťah, susedia sú však proti.

Porota ocenila najmä výber témy, ktorá sa týka osudov ľudí so zdravotnými problémami.  Mimoriadne ocenenia získali aj reportéri ďalších televízií, rozhlasu, denníkov, alebo aj umeleckí prekladatelia. Z ocenení, ktoré získala naša kolegyňa a kolega, sa netešili iba oni sami, ale celá naša redakcia.

Súvisiace články