Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chcel brutálne zavraždiť exmanželku a svojho syna postrelil. Muž (68) z Banskej Štiavnice poputoval do väzby
Zdielať na

Chcel brutálne zavraždiť exmanželku a svojho syna postrelil. Muž (68) z Banskej Štiavnice poputoval do väzby

BANSKÁ BYSTRICA / Pokúsil sa zavraždiť bývalú manželku a postrelil aj vlastného syna. 68-ročný muž, ktorý cez víkend útočil v Banskej Štiavnici, sa ku všetkému priznal. Po obvinení z vraždy v štádiu pokusu pre neho vyšetrovateľ žiadal väzbu. Rozhodoval o nej teraz Okresný súd v Banskej Bystrici.

Do Banskej Štiavnice sa vrátil z väzenia, kde si odpykal trest za týranie manželky. Iba v apríli ho pustili na slobodu a teraz reálne hrozí, že sa za brány väznice vráti opäť. Víkendový útok na tých najbližších rodinných príslušníkov otriasol Banskou Štiavnicou. 68-ročný muž totiž útočil na vlastného syna aj bývalú manželku, tú sa dokonca po obliatí žieravinou pokúsil podpáliť.

Žene spôsobila žieravina, ktorá ju zasiahla do oblasti hlavy a krku, popáleniny a poleptanie tvárovej časti aj dýchacích ciest. Keď ju syn začal pred otcom brániť ten naňho niekoľkokrát vystrelil. "Postrelený muž utrpel zranenia s dobou liečenia do dvoch týždňov. Žena poliata neznámou látkou utrpela ťažké zranenia a nie sú vylúčené ani trvalé následky," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Útočník bol opitý, po vytriezvení vypovedal pred vyšetrovateľom. Aj napriek tomu, že mal súdny zákaz stretávať sa s manželkou, v sobotu večer sa stretli a mali hovoriť o majetkovom vyrovnaní po rozvode. Motívom útoku tak mali byť spory o majetok. "Údajne podľa tvrdenia obvineného tam išlo o majetkové spory," uviedol Peter Múkera, obhajca. 

Na súd ho priviezli policajti krátko pred piatou popoludní. Rozhodovanie dlho netrvalo, zavážila zrejme aj jeho minulosť, 68-ročný muž skončil vo väzbe."Obvinený na súde uviedol, že oblial manželku a tiež, že vystrelil ale nie v úmysle niekoho zastreliť," pokračoval obhajca Múkera. 

"Okresný súd v Banskej Bystrici vyhovel návrhu prokurátora a vzal obvineného do väzby. Je dôvodné podozrenie, že v prípade ponechania na slobode by mohol ujsť, skrývať sa, pokračovať v trestnej činnosti," informoval Rastislav Remeta, prokurátor KP Banská Bystrica. Muž teraz čelí obvineniu z vraždy v štádiu pokusu, no hrozí mu 20 až 25 ročné väzenie alebo až doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy