Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia v Prievidzi. Vlak zabil muža, rušňovodič nafúkal
Zdielať na

Tragédia v Prievidzi. Vlak zabil muža, rušňovodič nafúkal

PRIEVIDZA / V centre Prievidze v pondelok večer zasahovali všetky záchranné zložky. Na tiesňovú linku im nahlásili zrážku vlaku a chodca. Stalo sa tak iba pár metrov pred hlavnou železničnou stanicou.

Nešťastie sa stalo krátko pred 22. hodinou. Muž vyskočil z kríkov a rušňovodič zrážke nedokázal zabrániť. Podľa svedkov bol k vlaku otočený chrbtom. Napriek tomu, že rušňovodič okamžite zatiahol rýchlobrzdu, vlak muža zachytil.

​Na miesto prišli o pár minút záchranári. Tí mu však už pomôcť nedokázali. Muž bol na mieste mŕtvy. Policajti dali rušňovodičovi fúkať. Výsledok dychovej skúšky ich prekvapil. Muž, ktorý má pár mesiacov do dôchodku totiž nebol triezvy. V dychu mu namerali 0,69 promile alkoholu.

Rušňovodičom je 45 rokov a o pár mesiacov mal ísť do dôchodku. Policajtom tvrdil, že pred jazdou nepil. Pozitívna však bola aj opakovaná skúška. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania, policajti oslovia znalca, ktorý bude mať za úlohu zistiť, koľko promile mal rušňovodič v dychu, keď sadal do vlaku. Predpokladajú, že to mohlo byť aj viac ako jedno promile. Všetko však ukáže expertíza.

"Ualosť spôsobila meškanie 2 osobných vlakov - v trvaní 102 a 169 minút," uviedla hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Vo vlaku sa viezlo päť ľudí, nikomu z nich sa nič nestalo. Dopravu obnovili pol hodinu po pol noci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy