Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jesť a nakupovať podľa vašej DNA? Nový náramok môže byť riešením aj pri problémoch s chudnutím
Zdielať na

Jesť a nakupovať podľa vašej DNA? Nový náramok môže byť riešením aj pri problémoch s chudnutím

LONDÝN / Diét, ktoré sľubujú zázračné redukčné účinky sú plné knihy, časopisy aj internet. Fungujú, kým ich človek dodržiava a nedorazí tzv. jojo efekt. Odborníci na zdravú výživu preto odporúčajú radšej zmeniť životný štýl a spôsob stravovania. Lenže tu sa môžete v pojmoch celkom stratiť. Riešením môže byť nový náramok, ktorý poradí čo nakupovať a jesť podľa vašej DNA bez starostí.

Jedzte ovocie predpoludním, zeleninu ku každému hlavnému jedlu, pite veľa vody, cvičte, dostatočne spite, nestresujte sa, nerátajte kalórie a ešte si to užívajte. Máloktorý pracovne vyťažený človek dokáže všetky tieto aktivity vtesnať do jedného dňa a ešte si pripravovať vyvážených 5 porcií. A sú aj takí, čo všetko dodržiavajú a úspech je stále v nedohľadne. Odborníci z Londýna tvrdia, že tajomstvo je ukryté v našej DNA. "Nehovoríme ľuďom, aby si namiesto sušienok dali hrozno. Hovoríme dajte si sušienky, ktoré zodpovedajú vašej DNA a životnému štýlu." uviedol Chris Toumazou, generálny riaditeľ. 

A nám vraj na to stačí dekódovať všetko jedným sterom z úst. Výsledky, ktoré počítač spracuje do maximálne 8 týždňov vložia do náramku, ktorý v bežných potravinách nájde tie správne produkty pre naše telo. Stačí naskenovať zloženie náramkom. "Mám vysoký krvný tlak a musím si dávať pozor na príjem soli. Náramok zistí, v ktorom z rôznych druhov mojich milovaných orieškov je jej najmenej. V priebehu roka dokážem len tým znížiť príjem soli bez citeľného obmedzenia až o 2 kilogramy," povedal Chris Toumazou.

V náramku je všetko - nielen aktuálne zdravotné ťažkosti, ale aj možné riziká, ktoré sa pri vhodnom stravovaní ani nemusia prejaviť. "Na ruke máte osobného výživového poradcu hovoriaceho jasnou rečou - červená znamená nie a zelená áno, toto jesť môžeš. Pri červenej možnosti aplikácia v mobile ponúkne zdravšie varianty," vysvetlil Jonathan Pearson-Stuttard, výskumník v oblasti výživy. A netýka sa to len ľudí, ktorí trpia zdravotnými ťažkosťami a musia dbať na stravu, ale aj tých, ktorí sa snažia znížiť hmotnosť. Redukcia ide ruka v ruke so správnym výberom potravín a monitoringom dennej spotreby energie. Iné potraviny budú vhodné, keď celý deň sedíte a iné, keď budete športovať.

Súvisiace články