Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veselé tváre prírody alebo keď zvieratá pózujú
Zdielať na

Veselé tváre prírody alebo keď zvieratá pózujú

SVET / Dvaja profesionálni fotografi si pred piatimi rokmi uvedomili, že pri fotografovaní divokej prírody sa občas podarí uloviť obrázky, ktoré okamžite vyvolajú úsmev. Koniec-koncov, internet je hádam už odjakživa plný takýchto náhodných záberov, na ktorých zvieratá vyzerajú skôr ako ľudia, prípadne robia ľudské veci. A tak vznikla súťaž.

Súťaž, ktorej názov sa dá preložiť ako Fotografické ceny komediálnej prírody, zaujala aj nás. Svoju fotku tam môže poslať ktokoľvek, len to musí byť úlovok z voľnej prírody. To znamená, že s veselými fotkami psov alebo mačiek veľmi nepochodíte. 

​Organizátori zverejnili výber z najlepších príspevkov, ktoré sa doteraz zišli do tohto ročníka. Prihlasovanie je ešte stále otvorené, fotky sa dajú posielať až do konca júna.

Na jednej z fotiek sú morské vydry vo víre tvrdej bitky, v skutočnosti sa tieto milé vodné tvory len hrali a naťahovali. Zapózovali aj tučniaci, ktorí vyzerajú ako dobre zohratý krasokorčuliarky pár. 

Fotografické ceny komediálnej prírody však nie sú len o veselých fotkách. Organizátori sa snažia vysielať smerom k ľuďom aj posolstvo o ochrane prírody, aby sa na takýchto záberoch mohli zabávať aj deti našich detí.

Tento rok apelujú na ľudí, aby nakupovali rozumnejšie, kupovali čo najmenej vecí a obalov, ktoré nie je možné recyklovať, aby šetrili vodou v domácnostiach, pretože potom bude chýbať v prírode.

Súvisiace články