Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Facebook vás už na narodeniny zosnulých neupozorní
Zdielať na

Facebook vás už na narodeniny zosnulých neupozorní

NEW YORK / Prevádzkovatelia známej sociálnej siete upozornili svojich užívateľov, že hlásenia, ktoré dostávali o narodeninách zosnulých, čoskoro vypnú. Pomôcť im v tom má umelá inteligencia.

Tá by mala také profily vyhľadávať. Účty, ktorých majitelia už nie sú medzi živými, budú mať rubriku s názvom "tribute", čiže prejavenie úcty. Pôjde o priestor, v ktorom môžu užívatelia napríklad zdielaľ fotky so zosnulými na ich pamiatku. 

"Viac ako tridsať miliónov ľudí si každý mesiac pozerá spomienkové profily, aby mohlo písať príbehy a pripomínať si tých, ktorí zomreli. Nová sekcia "tribute" vytvára samostatnú kartu na týhto profiloch, kde môžu priatelia a rodina zdielať príspevky. To všetko počas zachovania časovej osi profilu blízkeho človeka. Umožní to ľuďom, ktorí trúchlia a spomínajú na svojich blízkych, vidieť príspevky, ktoré sú pre nich najužitočnejšie," vysvetľuje Facebook. Firma ale sprísnila pravidlá ohľadom sprispievania na takýto profil. Budú tak môcť učiniť iba priatelia a rodina zosnulých. 

Mark Zuckerberg, zakladateľ siete Facebook, hovoril o situácii na Slovensku. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články