Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rómsky šaman šokoval jojkárskeho reportéra...
Zdielať na

Rómsky šaman šokoval jojkárskeho reportéra...

Na Slovensku žije jediný rómsky šaman na svete! Je ním 53-ročný Gustáv Horváth. V Štúrove, kde býva sa stal známy ako človek, ktorý vie špecifickými metódami liečiť všakovaké ťažké choroby. Svojský šaman doslova šokoval aj reportéra JOJky Rasťa Striška.

Gustáv o sebe tvrdí, že za svoj život prežil tri razy klinickú smrť. "Po prvej ma vyzval cigánsky duch, aby som sa vrátil pod menom otec António liečiť a pomáhať ľuďom," prezrádza. Svoje magické schopnosti odvtedy používa nielen na sebe a žene, ale i ľuďoch, ktorí za ním prídu po rady a pomoc. "Viem si poradiť s cukrovkou, ale aj infarktmi," tvrdí štúrovský šaman.

Gustáv však neprestáva vyrážať dych. Podľa jeho slov nie je totiž iba zázračným liečiteľom, numerológom a veštcom, ale vraj i rómskym barónom! "Som pôvodom šľachtic," vraví a zároveň z obrovského kufra ihneď vyťahuje barónsky dekrét.

V koženom klobúku, s pozláteným krížom v ruke, obvešaný amuletmi vzápätí upozorňuje na svoje diela. Gustáv za posledné roky napísal dve knihy. V nich opisuje nielen liečiteľské postupy, ale aj jeho zaujímavý život. Časť z neho dokonca strávil s domorodými kmeňmi v Austálii.

tv joj