Skoro jasno
15°
Bratislava
Futbalová hviezda, večera i dary. Deti z projektu Integrácia mali o zážitok postarané
Zdielať na

Futbalová hviezda, večera i dary. Deti z projektu Integrácia mali o zážitok postarané

NEWCASTLE / Vidieť futbalovú hviezdu naživo a ešte s ňou po zápase večerať sa nepodarí každému. Aktuálna hviezda anglickej ligy, slovenský brankár Martin Dúbravka splnil sen 22 deťom. Malým účastníkom projektu Integrácia venoval priamo v Anglicku svoj voľný čas.

Zážitok na celý život bol okorenený už samotnou dopravou. Deti totiž leteli vládnym špeciálom. Odkázané na pomoc druhých, zdravotne znevýhodnené aj zdravé deti spoločne vyštartovali za svojim snom. "Prinášať deťom radosť, dávať im v rannom detstve hodnoty. Rešpekt, toleranciu, empatiu, veľkorysosť, spolupatričnosť," povedal riaditeľ občianskeho združenia Integrácia Slavomír Krafčák. To je zmyslom tohto projektu. Za každým dieťaťom tejto skupiny je zaujímavý príbeh. Mnoho z nich je smutných, no napriek tomu každý z nich si tento výlet zaslúžil pomocou niekomu inému.

Dvadsaťštyriročný Ivan má od narodenia obrnu. Život chlapca tvrdo skúša. Práve tento výlet mu podľa slov jeho otca otvoril oči. Dokonca zachránil život. "Netreba sa vzdávať a treba si ísť za svojim cieľom stále, bez ohľadu na hendikep a ďalšie nepríjemné veci v živote," povedal Ivan Bonko.

Najväčším zážitkom bol pre deti samozrejme zápas, ktorý za domácich odchytal Martin Dúbravka. Napriek prehre všetkých zobral na večeru. Otázok bolo veľa, času menej. Preto si na druhý deň urobili improvizovanú tlačovú besedu, kde sa mohli pýtať koľko len chceli. "Boli veľmi pozitívne naladení, bolo vidieť na tom, že ich zaujíma, kde sú, že sú aktívni, že sa pýtajú," povedal reprezentant Martin Dúbravka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy