Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Je to tu. Takto si zmeníte pozadie Messengeru na tmavú
Zdielať na

Je to tu. Takto si zmeníte pozadie Messengeru na tmavú

Archívne video

BRATISLAVA / Dlho očakávaná tmavá téma dorazila do populárnej chatovacej aplikácie Messenger, len ju vývojári trochu záludne schovali. Vieme, ako ju aktivovať.

Facebook prisľúbil tento režim už v máji minulého roka na vývojárskej konferencii F8. Cestu si do našich mobilných zariadení našiel až teraz. Objavovali sa síce správy, že niektorým užívateľom fungoval aj skôr, bola to ale skôr testovacia prevádzka obmedzená na vybrané regióny. Teraz si tmavý Messenger môžete aktivovať aj na Slovensku. 

Ak máte o tmavý režim záujem, jeho aktivácia nie je tak úplne záležitosťou jednej voľby v menu. Facebook ho do aplikácie schoval v štýle "virtuálneho veľkonočného vajíčka" ("easter egg"), ako sa bežne označujú nepopísané vlastnosti počítačových programov, na ktoré si musí užívateľ prísť sám.

Postup, ako si aktivovať čierny messanger

  1. Otvoriť chat s jedným z vašich priateľov. Je jedno s kým.
  2. Poslať dotknutému emoji ikonu (smajlík) s obrázkom mesiaca. V štandardnej klávesnici Messengera, aktivované cez symbol smajlíka vedľa textového poľa, kam píšete správy, sa nachádza v druhej záložke zľava 

    ​​Messenger by v tej chvíli mal spustiť animáciu, v ktorej po obrazovke začnú lietať animované mesiace a vzápätí sa zobrazí notifikácia, že tmavý režim je teraz prístupný. Motifikácii môže chvíľu trvať, než sa zobrazí.

  3. Aktivujte ho v menu nastavenia Messengera. To nájdete na základnej obrazovke aplikácie pod vaším profilovým obrázkom vľavo hore. Mal by sa zobrazovať úplne ako prvý.

Pred niekoľkými mesiacmi si na nás facebook pripravil experiment. Pamätáte si Prieskumnik?:

Súvisiace články