Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri obnove parku v Humennom vyrúbali bez povolenia stromy za tisícky eur
Zdielať na

Pri obnove parku v Humennom vyrúbali bez povolenia stromy za tisícky eur

HUMENNÉ / Pri obnove mestského parčíka v Humennom vyrúbali stromy za tisícky eur. Problémom je, že na to chýbalo povolenie príslušného úradu. Výrub stromov prešetruje polícia.

Policajné vyšetrovanie sa týka mestského parku v Humennom. Robotníci už začali s jeho revitalizáciou a ruka v ruke s tým prišlo aj podozrenie z porušenia zákona.

"Výrub určite v poriadku nebol, pretože tam došlo k výrubu chránených stromov," povedal predseda komisie životného prostredia a poslanec mesta Tomáš Šudík. 

Spoločenská škoda spôsobená výrubom bola podľa polície vyčíslená na asi 5 tisíc eur. Podľa slov primátora ide o výrub 13. drevín. "Bola vypracovaná projektová dokumentácia, na základe ktorej tá firma vyrúbala stromy, ale nebolo to s povolením mesta," uviedol primátor Miloš Meričko. 

Na stavbe robí michalovská firma. Telefonicky sme sa spojili s konateľom. Ten tvrdí, že postupujú na základe zmluvy a projektovej dokumentácie. K policajnému vyšetrovaniu sa nevyjadril a neozrejmil, koho povinnosťou bolo získať povolenie na výrub. "Odbor životného prostredia žiadne povolenie na výrub nedal a napriek tomu sa to stalo," dodáva Šudík.

Park má rozlohu približne ako polovica futbalového ihriska. Jeho revitalizácia bude Humenčanov stáť bezmála 200 tisíc eur. Ľudia ho vnímajú ako pľúca rušnej križovatky. "Za 200 tisíc si vieme predstaviť niečo väčšie, za to sa stavajú domy a nie park," myslí si Humenčan Štefan. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom probléme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy