Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Móda na zjedenie. Obliekli by ste sa do čokolády?
Zdielať na

Móda na zjedenie. Obliekli by ste sa do čokolády?

BRUSEL / Cesta od čokoládového bôbu po tabuľku sladkej dobroty je ako fascinujúci príbeh. A ten sa každý rok rozpráva v Belgicku počas tradičného čokoládového festivalu. Medzi nezabudnuteľné zážitky nepatria iba ochutnávky bonbónov a produkcie čokoládových majstrov, ale aj módna prehliadka exkluzívnych čokoládových rób.

Horká, mliečna, alebo biela? Ktorá je tá vaša naj? V belgickom Bruseli si každý milovník čokolády a kakaa v týchto dňoch príde na svoje. Potešenie pre chuťové poháriky ponúka až 70 výrobcov z domova aj zo sveta, oko poláskala prehliadka, ktorá ani tento rok nechýbala. Majstri predviedli svoje naozaj najchutnejšie šaty.

"Sú celé z čokolády, aj výstuž a použitý polystyrén sme pokryli čokoládou a kakaom. Celkovo sme teda na šaty použili vyše 5 kilogramov čokolády a 3 kilogrami kakaa," tvrdí výrobca čokolády Jean-Christophe Hubert.

Trinásť extravagantných modelov zožalo nesmierny úspech. Bolo to aj preto, že prehliadku mala pod palcom Miss Belgicko 2006. Predvádzať takéto modely rozhodne nebola hračka. Kým bežné hojnejšie zdobené šaty vážia okolo troch kilogramov, tieto dámy sa pasovali s váhou aj okolo ôsmych.

Pozrite si reportáž o prípade, kedy sa po nehode vyliala čokoláda z cisterny na cestu: 

Súvisiace články