Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Neverníci majú problém. Hackeri získali dáta z obľúbenej zoznamky
Zdielať na

Neverníci majú problém. Hackeri získali dáta z obľúbenej zoznamky

Obľúbená sieť pre neverníkov Ashley Madison sa stala terčom hackerov. Ohrozené sú tak databázy, finančné záznamy i súkromné informácie asi 37 miliónov užívateľov. Správu potvrdil Noel Biderman zo spoločnosti Avid Life Media, ktorá sieť prevádzkuje.

"Nepopierame, že sa to stalo," vyhlásil Biderman a dodal, že spoločnosť spolupracuje pri pátraní po hackeroch s políciou. 

Člen skupiny počítačových pirátov, ktorá sa nazýva The Impact Team vyhlásil, že majú všetky záznamy o zákazníkoch, vrátane profilov s ich tajnými sexuálnymi fantáziami, transakcie kreditnými kartami, s menami i adresami ľudí, píše portál Mashable

Hackeri zároveň v rozsiahlom dokumente vyjadrili svoj morálny postoj i názor na ľudí, ktorí sieť využívajú na mimomanželské aféry.

Nemajú zľutovanie

Podľa hackerov Ashley Madison užívateľov zavádza, keď im sľubuje odstránenie údajov za poplatok 19 dolárov. "Je to lož. Užívatelia takmer vždy platia kartou. Detaily platieb nikdy nevymažú tak, ako sľubujú a zahŕňajú skutočné meno i adresu - čo sú údaje, ktoré chcú užívatelia najviac vymazať," vyhlásili hackeri.

Hackeri nemajú so zákazníkmi zoznamky žiadne zľutovanie. "Podvádzajú a nezaslúžia si takýto priestor," dodávajú striktne a vyhrážajú sa, že ak stránka neskončí, zverejnia aj nahé fotografie jej klientov. 

Doprajte si románik

Ashley Madison je najväčším portálom pre zadaných ľudí, ktorí si chcú užiť a diskrétne zoznámiť s ďalšími zadanými. Jej sloganom je: "Život je krátky. Doprajte si románik" a táto kauza ho môže zničiť. Plánovala totiž ďalší rast. 

Projekt sa dostal aj k nám, keď na trh v Slovensku a Česku vstúpil v júli minulého roku.

Podľa odborníkov je nevera a náhodný sex národným športom Slovákov. Pozrite si reportáž: