Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Autogramiáda je často náročnejšia ako napísanie knihy. Svoje o tom vie aj Arpád Soltész
Zdielať na

Autogramiáda je často náročnejšia ako napísanie knihy. Svoje o tom vie aj Arpád Soltész

BRATISLAVA / Viete, čo dá najviac zabrať autorovi úspešnej knihy? Často to nie je vymyslenie príbehu ani detailný opis hlavných postáv, ale autogramiáda po dokončení knižného titulu. V podobnej situácii sa ocitol aj náš kolega Arpád Soltész, ktorý si už akosi odvykol písať.

Po úspešnej prvotine s názvom Mäso, vytiahol Arpád Soltész zo svojej zásuvky ďalšiu časť pútavých príbehov. "Je skvelou výpoveďou o dobe, v ktorej žijeme a zároveň je šokujúca," povedal novinárka a riaditeľka nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková.

A aj keď sú príbeh a hlavné postavy vymyslené, udalosti v krajine s menšími horami, sa nápadne podobajú realite, v ktorej žijeme. "Tým pádom to dokáže ľudí aj viac naštvať, znechutiť, aj im prípadne dvihnúť žalúdok," povedal o knihe jej autor. 

Čítať je jedna vec a podpísať sa pod ňu, či lepšie povedané do nej, je zasa druhá. "Ja som so zdesením zistil, že rukou už prakticky písať neviem. Tie venovania sú často úplne nečitateľné," povedal Arpi. Jeho fanúšikovia mu tento drobný nedostatok určite radi odpustia. Veď už teraz má v hlave námet na ďalšiu knihu, ktorú pracovne nazval Hnev.

Súvisiace články