Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ibiza chce pokutovať turistov, ktorí si uterákom rezervujú miesto na pláži
Zdielať na

Ibiza chce pokutovať turistov, ktorí si uterákom rezervujú miesto na pláži

Zdroj: Pinterest

IBIZA / Miestny majú turistov plné zuby. Hlavne ich drzých zvykov. Tí si totiž cez noc nechajú na pláži uterák, aby mali na ďalší deň už rezervované najlepšie miesta. Španielske úrady preto zvažujú, že takéto chovanie budú pokutovať.

Úrady už reálne zvažujú riešenie neustálych sťažností miestnych na chovanie turistov. "Premýšľame, že zavedieme opatrenia, ktoré už niektoré mestá prijali, čím by sme mohli zabrániť, aby k podobným situáciám dochádzalo," uviedol poslanec pre životné prostredie Montserrat a narážal tak na turistov, ktorí si nechávajú uteráky na pláži celú noc ale aj deň, aby im nikto nevzal miesta. O pripravovaných zmenách informoval portál Daily Mail

Ibiza navyše už dlhodobo bojuje s množstvom turistov. Nebolo by preto prekvapujúce, ak by pokutovanie turistov skutočne zaviedli. Zatiaľ ale nie sú známe žiadne čísla o výške takejto pokuty. 

Podobný systém zaviedli pred dvoma rokmi v Taliansku. Zákaz sa vzťahuje na všetky plážové vybavenia od uterákov, až po slnečníky a plavky. V najhoršom prípade turistom hrozí pokuta až 200 eur. 

Najnovšie na talianskych plážach zaviedli pokuty pre turistov aj v prípade, že by si niečo kúpili od plážových predajcov. Tí totiž veľakrát nemajú na produkty potrebnú licenciu, rovnako neodvádzajú dane. Výška pokuty sa môže pohybovať až do 7 000 eur. 

Pozrite si reportáž o tipoch, ako neprerobiť na dovolenke: 

Súvisiace články