Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Svet rozprávok a bábok na Slovensku. Liptov je to pravé pre večné deti
Zdielať na

Svet rozprávok a bábok na Slovensku. Liptov je to pravé pre večné deti

LIPTOV / Na Liptove sa vo štvrtok začalo pravé rozprávkové leto. Od Lúčok až po Kriváň sa to hemží postavičkami z obrazovky a detských knižiek. Dopĺňajú tak priestorovo najväčší festival na Slovensku plný bábkových divadiel, športu a zábavy. Otvorili ho v Jánskej doline.

Do Liptovského Jána prúdili stovky milovníkov bábkových divadiel, ktorí veria vo víťazstvo dobra nad zlom a naturálnej zábavy nad mobilnými telefónmi. "Chceli sme vytiahnuť celé rodiny do prírody a ponúknuť im program, ktorému sa nedá odolať," povedala PR manažérka Oblastnej organizácie cestového ruchu na Liptove Katarína Šarafínová.

Program sa tiahne na území dlhom päť kilometrov – od Liptovského Jána po koniec doliny, kam až oko nedovidí. To detské určite potešili najmä klasické detské šlágre v podaní piatich bábkových divadiel. "Bábkové divadlá boli vo väčších mestách a nemali sme také možnosti ako dnešné deti," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Ján Blcháč.

Možno sa budete čudovať, no spoza bábok občas vykuknú aj známe tváre. Rozprávky má v krvi aj známy hlas i tvár TV JOJ Pavol Michalka. "Už ako štvorročný som chcel byť herec a keď nič iné nebolo, aj bábky sú super," povedal moderátor TV JOJ. V Jánskej doline sa to ale hemžilo nielen rozprávkovými bytosťami, ale aj známymi osobnosťami, ktoré rozpohybovali celú dolinu.

Spoločným menovateľom netradičného festivalu je pestrosť. Stačí si totiž vybrať miesto a program, ktorý ľudí zaujme. Koho omrzeli psi a mačky, môže to skúsiť napríklad aj s mierumilovným hadom. Zábava Za siedmimi horami sa bude v rozprávkovom duchu niesť až do soboty. "Budem rád, keď čo najviac ľudí bude mladnúť telom aj duchom," povedal starosta obce Liptovský Ján Juraj Filo. 

Súvisiace články