Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vo Vrakuni sa zrazilo auto s vlakom. Posádka pred zrážkou stihla z vozidla vyskočiť, potom ušla
Zdielať na

Vo Vrakuni sa zrazilo auto s vlakom. Posádka pred zrážkou stihla z vozidla vyskočiť, potom ušla

BRATISLAVA / V mestskej časti Vrakuňa sa v piatok ráno zrazil vlak s osobným autom. To nedalo vlaku prednosť a vošlo na priecestie. Podľa dostupných informácií celá posádka auta stihla pred zrážkou z auta vyskočiť. Následne ušla.

K nehode došlo v piatok ráno pred šiestou hodinou. Z doposiaľ nezistených príčin nedalo auto vlaku prednosť a vošlo na železničnom priecestí rovno do jeho jazdnej dráhy. Posádka auta stihla pred zrážkou z vozidla vyskočiť. Následne ale z miesta ušla. Zdroj televízie JOJ povedal, že nehodu spôsobila žena, ktorá bola bezprostredne po udalosti v šoku.

"Zrážkou došlo k odrazeniu motorového vozidla a k následnému nárazu do dvoch zaparkovaných motorových vozidiel zn. Volkswagen Passat a Hyundai," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Pri zrážke sa nikto nezranil. Celková škoda bola vyčíslená na približne 21 500 eur. Presné príčiny ako aj okolnosti za akých k nehode došlo sú v súčasnej dobe predmetom vyšetrovania.

"Apelujeme na vodičov, aby zvýšili opatrnosť pri predchádzaní týmito úsekmi," vraví Martin Žarnovický, hovorca Regio Jet. Na väčšine železničných priecestí na trati Bratislava – Komárno chýbajú závory.  "Trať Bratislava – Komárno je najvyťaženejšia jednokoľajová trať na Slovensku, žiaľ veľa priecestí je nezabezpečených, preto sa tie nehody opakujú často," vysvetľuje Žarnovický. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy