Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Liptov otvoril svoje brány pre návštevníkov. Pozrite sa, čo tento rok čaká na deti i dospelých
Zdielať na

Liptov otvoril svoje brány pre návštevníkov. Pozrite sa, čo tento rok čaká na deti i dospelých

LIPTOV / Nové tobogány v akvaparkoch, oživené miesta s Jánošíkovskou tematikou, opäť viac atrakcií, a to všetko v rozprávkovom duchu. Na Liptove v piatok týmito novinkami otvorili letnú turistickú sezónu, ktorá by mohla zlomiť doterajší rekord návštevnosti. Prioritu budú mať najmenší návštevníci. Na svoje si ale prídu aj tí skôr narodení. Rozprávky totiž majú rôznu podobu.

"Za siedmimi horami a dolami žil jeden kráľ, ten mal tri nádherné dcéry a manželku, a žili šťastne, až kým mu na to manželka neprišla," povedal Ondrej Kandráč spevák a zabávač. Liptov je očividne na rôzne nečakané príbehy ako stvorený a dokonca tu možno ešte aj dnes stretnúť kráľov. 

Všetko nasvedčuje tomu, že toto leto bude na Liptove rozprávkové. Kam sa pozriete, tam nejaký zaujímavý príbeh. Na Lúčkach preto v piatok odkryli pokrievku s hrncom plným letných prekvapení. "Pre návštevníkov sme pripravili rodinný rozprávkový festival Za siedmimi horami a rozprávkami to bude žiť počas celého leta, a na rôznych miestach vďaka rodinnej hre Liptoviedky," uviedla PR manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Katarína Šarafínová. 

Ku klasickým šlágrom tak pribudne množstvo noviniek, ktoré by mali prilákať opäť viac návštevníkov. Región sa môže pochváliť takmer 7 % medziročným nárastom návštevnosti a rekordným počtom prenocovaní. Dôvod? "Liptov je asi najlepší, čo sa týka poskytovania služieb v cestovnom ruchu momentálne," vysvetlil Peter Ďurček štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby.

 Dovolenka na Liptove bude aj tento rok bezpečná, všetci návštevníci totiž budú pod ochranou takýchto krídel. "Je to také vzdanie vďaky, že tu máme prírodnú liečivú minerálnu vodu ,prostredníctvom ktorej môžeme ľuďom pomáhať," poznamenal riaditeľ kúpeľov Lúčky Martin Beňuch. 

Pozrite si archívnu reportáž o ovčiarskej sezóne:

Súvisiace články