Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Super bowl: Šou, v ktorej reklamný spot stojí 7,7 milióna dolárov
Zdielať na

Super bowl: Šou, v ktorej reklamný spot stojí 7,7 milióna dolárov

MINNEAPOLIS / V športe veľakrát nejde len o šport samotný, ale najmä v tom profesionálnom je to do veľkej miery o peniazoch. Zarábajú v ňom nielen športovci, ale aj organizátori, či médiá.

Neuveriteľné peniaze sa točia napríklad aj v slávnom americkom Superbowle, ktorý sa konal v noci z nedele na pondelok  v Mineapolisse. Štadión má kapacitu 73 tisíc divákov, pričom najlacnejší lístok stojí 3 750 dolárov. Za najlepšie miesta fanúšikovia zaplatia 40 tisíc dolárov.

Čo sa týka ziskov, je to len malá časť. Podujatie sleduje vyše 100 miliónov divákov. Minulý rok to bolo dokonca raz toľko. Neuveriteľné peniaze tak inkasujú za reklamu, ktorá je najdrahšia na svete. Každý rok jej cena rastie.

Tridsaťsekundový spot počas zápasu Superbowlu stál 7,7 milióna dolárov. Čo je o dva milióny viac ako minulý rok. Jedna sekunda stojí 257 tisíc dolárov. Slovák by si za to mohol v Bratislave kúpiť pekný štvorizbový byt.

​Absolútnou prestížou je aj hudobné vystúpenie v polčase tejto šou. Tento rok sa tejto pocte dostalo Justinovi Timberlakeovi. "Zavolali a mi hovoria, prišiel by si a urobil šou v polčase? A ja na to, áno. A to bolo všetko," uviedol pred samotným zápasom Justin Timberlake.

Takáto ponuka sa neodmieta. Ale predsa len sa našla speváčka, ktorá tak urobila. Minulý rok to bola britská speváčka Adele. Odôvodnila to tým, že počas Superbowlu nejde o hudbu, ale o šou a ona nevie tancovať tak dobre, ako napríklad Beyoncé.

​Ponuku účinkovať na 52. finálovom zápase play off severoamerickej NFL s radosťou prijala speváčka Pink, ktorá zaspievala úvodnú hymnu. Hlavnou speváckou hviezdou bol Justin Timberlake. Ten vystúpil v polčasovej šou Superbowlu už po tretíkrát, čo sa zatiaľ žiadnemu umelcovi nepodarilo.

Pritom počas svojho posledného vystúpenia pred 14 rokmi, spôsobil na Superbowle škandál. Počas vystúpenia s Janet Jackson odhalil speváčkin prsník. Vraj nechtiac. Počas 13-minútovej šou tentokrát Timberlake žiadny škandál nespôsobil. Skôr príjemne prekvapil poctou nebohému spevákovi Princovi, ktorý pochádzal práve z Mineapolisu.

Zápas vyhrali Philadelphia Eagles, ktorí triumfovali nad New Engladn Patriots 41:33. Podceňovaní "orli" väčšinu duelu dominovali, "Pats" pustili do vedenia až v záverečnej štvrtine, aj to iba na chvíľu. Oba tímy hrali ofenzívne, čo potvrdzuje štatistika získaných yardov. Dovedna ich mužstvá nazbierali 1151, čo je rekord nielen Super Bowlu, ale aj akéhokoľvek zápasu v NFL.

Súvisiace články