Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Deväť obľúbených dovolenkových destinácii, ktoré môžu byť aj nebezpečné
Zdielať na

Deväť obľúbených dovolenkových destinácii, ktoré môžu byť aj nebezpečné

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Riziká spojené s krádežami alebo otravou jedlom vám hrozia v každom meste. No tie najrizikovejšie sú práve obľúbené turistické destinácie. Práve tam by ste si mali dávať ešte väčší pozor.

Portál BrightSide uverejnil najčastejšie riziká v spojení s určitými populárnymi miestami. Viete, ktoré to sú?

Španielsko, Barcelona


Barcelona patrí medzi veľmi obľúbené dovolenkové destinácie. Možno práve tento fakt láka do ulíc čoraz viac vreckárov, ktorí znepríjemňujú turistom pobyt. Rokmi sa ich zručnosti skutočne vylepšili. Obzvlášť pozor by ste si mali dávať na hlavnej ulici mesta La Rambla. Nie je nič nové, že sa tu kradne úplne všade, dokonca i v hotelovej izbe.


Egypt, Káhira


Historicky bohaté a prekrásne mesto Káhira je oproti klasickým egyptským letoviskám jedným z najnebezpečnejších miest vôbec. Najmä pre ženy. Taktiež si treba uvedomiť, že politická situácia tu nie je veľmi umiernená a tak tu vznikajú rôzne konflikty.


Thajsko, Pattaya

#MercadoFlutuante #TalingChanFloatingMarket #Bangkok #ThailandSeafood #BigShrimp #FreshFish

A post shared by R U I S O A R E S & L A U (@ruisoareslau) on


Najväčším nebezpečenstvom Thajska je ich stravovanie. To vám pokojne môže spôsobiť otravu jedlom. Pattaya je síce veľmi špinavé mesto, no stále si drží svoju popularitu medzi turistami. No práve nedostatočná hygiena je najčastejšou príčinou otravy. Miestni obyvatelia tu zvyknú všetky chody jesť s poriadnou dávnou korenín, ktoré dokážu zabiť všetky nebezpečné baktérie. Turistom sa však dostáva jedlo bez týchto korenistých opatrení.


Južná Afrika, Johannesburg


Južná Afrika je známa svojou prekrásnou prírodou a stretom dvoch oceánov. Avšak, okrem prírody tu pochopiteľne natrafíte aj na miestnych obyvateľov. Presne kvôli nim sa toto úžasné miesto zaraďuje medzi nebezpečné destinácie. Pred 30 rokmi tu skončilo obdobie apartheidu. Vtedy belosi diskriminovali ľudí s tmavou pleťou. Teraz je to však presne naopak. Najmä v Johannesburgu sú bieli ľudia pravidelne obťažovaní. Medzi cieľovými bodmi sa tu určite odporúča presúvať sa autom, alebo taxíkom. To najlepšie čo sa vám môže stať je, že ľudia budú nepríjemne zazerať.


Taliansko, Neapol


Veľmi obľúbené mesto najmä pre tých, ktorí chcú zažiť skutočnú taliansku atmosféru. Vždy však bolo veľmi nebezpečné kvôli miestnym zlodejom. Buďte opatrní na ľudí pohybujúcich sa na kolobežkách. Tí majú špeciálny spôsob okradnutia turistov. Uvedomujú si, že práve vďaka dvom kolesám dokážu čokoľvek šikovne uchmatnúť a zmiznúť.


Mexiko, Tijuana


Tijuana sa nachádza na hraniciach medzi USA a Mexikom. Ľudia tu môžu zažiť ten pravý mexický víkend. Toto mesto však nevyhľadávajú iba turisti. Je obľúbené aj medzi utečencami z USA a aj medzi obchodníkami s drogami.


India, Bombaj

#pushkarfair #rajasthantourism #indianbeggars

A post shared by What's in a name ? (@allseemtobetakenstills) on


V Bombaji sa musíte pripraviť na davy žobrákov. V Indii si musia dávať obzvlášť pozor najmä ženy. Taktiež sa tu často vyskytuje otrava jedlom, ktorá je spôsobená hlavne špinavým prostredím.


Brazília, Rio de Janeiro


Centrálna mestská časť Santa Teresa patrí medzi veľmi nebezpečné miesta. Neodporúča sa tu ani len vyťahovať telefóny či fotoaparáty. V noci by ste sa tu prechádzať nemali vôbec. Taktiež sa odporúča využívať služby sprievodcov.


Francúzsko, Paríž

Adventures in Paris #paris2017 #parisstreetstyle #paris?? #paristreetphotography #parisstreetsellers

A post shared by D Baroudi (@dahdouhaa) on


Tak, ako v iných obľúbených mestách, tak i v Paríži stretnete veľké množstvo žobrákov, vreckárov a pouličných obchodníkov, s ktorými by ste sa určite nemali dávať do reči.

Súvisiace články