Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mapa najnebezpečnejších krajín sveta vám možno zmení cestovateľské plány na rok 2018
Zdielať na

Mapa najnebezpečnejších krajín sveta vám možno zmení cestovateľské plány na rok 2018

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Rovnako ako minulý, aj tento rok medzinárodná SOS organizácia vydala kontrolnú mapu rizík, ktorá informuje o stave bezpečnosti pre turistov vo všetkých krajinách. Ak plánujete v roku 2018 vycestovať tam, kde ste nikdy predtým neboli, určite túto mapu využite. Koniec koncov, každý sa chce z dovolenky vrátiť zdraví a so všetkými cennosťami.

Zhromaždené údaje zo Svetovej zdravotníckej organizácie a iných inštitúcii informujú o rizikách týkajúcich sa bezpečnosti cestnej premávky, zdravotnej starostlivosti a celkovom bezpečnostnom stave krajiny. Podľa The Ipsos Mori Business Resilience Trends Watch 2018, 63 % ľudí si myslí, že počas uplynulého roka sa rapídne zvýšili riziká súviciace s cestovaním. Ako hlavné dôvody uviedli bezpečnostné hrozby a prírodné katastrofy.


Riziká zdravotnej starostlivosti

Mapa bezpečnostných rizík

Mapa bezpečnostných rizík

https://www.travelriskmap.com

zelená - nízke, žltá - stredné, oranžová - vysoké, červená - veľmi vysoké, hnedá - rýchlo sa rozvíjajúce riziká

Z pohľadu zdravotnej starostlivosti sa Slovensko nachádza v strednom pásme hrozieb. Celkovo Európa obstála veľmi dobre. Naopak, Rusko, Brazília, Čína, India či Africký kontinent už na tom tak dobre nie sú. Patria totiž do kategórie veľmi rýchlo sa rozvíjajúcich rizík.


Bezpečnostná situácia v krajine

Mapa bezpečnostných rizík

Mapa bezpečnostných rizík

https://www.travelriskmap.com/#/planner/map/security

​​zelená - zanedbateľné, žltá - nízke, oranžová - stredné, červená - vysoké, bordová - extrémne

Veľmi dôležitou témou, najmä posledné dva roky, je celková bezpečnostná situácia v krajinách. Európa opäť i v tomto prípade obstála výborne. Najlepšie sú na tom krajiny ako Švajčiarsko, Nórsko, Slovinsko, Fínsko aj Island. Slovensko patrí do kruhu nízkeho nebezpečenstva. Okrem európskych krajín veľmi dobre obstálo aj Grónsko, Kanada či Čína. Naopak najhoršie je na tom Africký kontinent, v ktorom extrémne podmienky sužujú Sýriu, Lýbiu, Mali, Sudán, Somálsko či Afganistan.

Cestná premávka

Mapa bezpečnostných rizík

Mapa bezpečnostných rizík

https://www.travelriskmap.com/#/planner/map/road-safety

​svetloružová - veľmi nízke, ružová - nízke, tmavoružová - umiernené, hnedá - vysoké, tmavohnedé - veľmi vysoké

​Európa opäť obstála najlepšie, vrátane Slovenska. Spolu s Európou však je na tom veľmi dobre aj USA, Kanada, Austrália, Grónsko a relatívne aj Mexiko. Najhoršie opäť Rusko, Kazachstan a najmä Afrika.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy