Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž zabudol, kde zaparkoval svoje auto. Našiel ho o 20 rokov, no užíval si ho len chvíľu
Zdielať na

Muž zabudol, kde zaparkoval svoje auto. Našiel ho o 20 rokov, no užíval si ho len chvíľu

Archívna reportáž

LONDÝN / Sedemdesiatšesťročný Brit si 20 rokov myslel, že mu niekto ukradol auto. Ukázalo sa, že mu vtedy len zlyhala pamäť a zabudol, kde ho zaparkoval. Život je ale nevyspytateľný a tak sa stalo, že svoje auto po 20 rokoch opäť uvidel.

Policajti našli auto v garáži, ktorá mala byť zdemolovaná. Rozhodli sa teda vyhľadať jeho vlastníka a nemenovaný 76-ročný muž sa tak po dvadsiatich rokoch konečne stretol so svojím strateným autom. "Osudové" stretnutie ale netrvalo dlho. 

Auto bolo v zlom stave a nebolo ani pojazdné, takže putovalo do šrotu. Dôchodca mal ale šťastie v nešťastí. Keby muž pred tými 20 rokmi zaparkoval na platenom mieste, mohol po dlho čse dostať aj poriadne vysokú pokutu. 

Podľa portálu Novinky.cz sa takýto prípad odohral v Manchesteri. Istý muž sa vybral na koncert, po ktorom svoje auto nevedel päť dní nájsť. Nahlásil to teda na políciu ako krádež. Po pol roku našli policajti na platenom parkovisku obchodného centra. Poplatky za šesťmesačné parkovné odhodovali vo výške 5 000 libier, čo je asi 5 594 eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy