Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Izolepa, igelit aj lístie. Vodiči si schovávajú ŠPZ, chcú sa vyhnúť pokutám
Zdielať na
Krimi

Izolepa, igelit aj lístie. Vodiči si schovávajú ŠPZ, chcú sa vyhnúť pokutám

PRAHA / Zlaté české ručičky si poradia so všetkým. Naši susedia teraz prišli na spôsob ako oklamať špeciálne policajné auto. To jazdí po Prahe a vyhľadáva neplatičov na takzvaných rezidentských parkoviskách.

Špeciálne policajné auto začalo Prahou prechádzať len nedávno. Je to nenahraditeľný pomocník pri hľadaní neplatičov v parkovacích zónach oddelených modrou čiarou.

Na streche má toto auto špeciálne kamery, ktoré snímajú poznávacie značky áut a okamžite dokážu určiť, či vodič má zaplatené za parkovanie alebo nie.

Za odťah a pokutu môže vodič zaplatiť okolo až 2 500 českých korún, čo je v prepočte takmer 98 eur. Lenže Češi sú národ, ktorému to hlavne v obchádzaní pravidiel páli a tak aj tento "stroj" prekabátili. Prekrývajú a prelepujú svoje poznávacie značky rôznymi predmetmi.

Vysoké pokuty

Izolepa, igelity alebo dokonca popadané lístie. Chýbajúce a prekryté číslice a písmená nedokážu digitálne čipy prečítať. A vodiči to skúšajú vo veľkom. Na Facebooku dokonca vznikla diskusia, kam nahnevaný Pražania udávajú týchto vodičov, pretože kvôli nim nemajú kde zaparkovať. A to aj napriek tomu, že si zaplatili povolenie.

"Od začiatku platnosti nových zón plateného parkovania policajti odhalili desiatky prípadov, keď občania na zaparkovaných vozidlách mali zakryté svoje poznávacie značky," uviedol pre TV JOJ Jan Čihák, hovorca Mestskej polície Praha.

Pražský magistrát preto zvýšil pokuty za úmyselné zakrývanie takzvaných "ešpézetiek" a vodič môže dokonca prísť aj o vodičák. Ako dodal hovorca mestkej polície, za toto konanie hrozí pokuta až do výšky 50 tisíc českých korún, čo je v prepočte 1 955 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy