Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladý kováč ukul Putina s anjelskými krídlami. Socha ľavou nohou drtí nepriateľov
Zdielať na

Mladý kováč ukul Putina s anjelskými krídlami. Socha ľavou nohou drtí nepriateľov

Archívna reportáž

ASTRACHAN / Sochár samouk doslova otriasol internetom, keď celú dotáciu, ktorú dostal na rozjazd svojho vlastného podnikania ako umeleckého sochára, investoval do sochy Vladimira Putina. Socha s názvom Um, duša a sila zobrazuje ruského prezidenta, ktorého podoba sa prelína s okrídleným medveďom.

Podľa nádejného umeleckého sochára Viktora Kropačova symbolizuje socha Putina a medveďa s anjelskými krídlami Rusko, ktorému prezident vládne. Ľavou nohou medveď drtí orla, ktorý predstavuje zahraničných nepriateľov a v labách drží jesetera ako symbol Astrachanu, mesta ležiaceho pri Kaspickom mori. 

https://twitter.com/petermaudax/status/931207505472081921

Ryba má zobrazovať Putinovu dobrotu a oduševnenosť, pretože práve jeseterov vypustil ruský prezident do rybníka na návšteve pred pár rokmi. Okrem toho, že obdivovatelia Putina tejto soche tlieskajú, objavili sa na sociálnych sieťach aj kritici. Podľa nich to, že zobrazil Putina s medvedími pazúrmi ale bez svalov, poukazuje na prezidentov vnútorný svet a autor sochy ho podľa nich dokonale vystihol. 

Podľa portálu Novinky.cz zatiaľ socha zdobí dvor v juhoruskom meste, no jej tvorca sníva o tom, že dielo daruje priamo Putinovi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy