Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dospelí by sa mali viac hrať. Prospieva to ich životu, tvrdia odborníci
Zdielať na

Dospelí by sa mali viac hrať. Prospieva to ich životu, tvrdia odborníci

WASHINGTON / Dospelí by sa mali viac hrať. Pomohlo by im to odbúrať stres a nemuseli by to riešiť rôznymi terapiami či liekmi. Tvrdia to americkí lekári. Ukázalo sa totiž, že ak svoj voľný čas vyplníte hraním sa, dokáže to zlepšiť aj váš zdravotný stav.

Zníži sa tlak, upraví pulz, vymiznú úzkostné stavy aj kĺbom to pomôže. Tvrdia lekári o prínose hier do bežného života. "Dnes je dôležitá iba práca, faktor zábavy sa vytratil," hovorí Bowen White z Národného inštitútu pre hry.

Lekári odporúčajú najmä kolektívne športy v prírode. V USA sa takto odreaguváva čoraz viac ľudí a na tieto stretnutia nedajú dopustiť. "Vracia nás to do detstva," hovorí zamestnankyňa banky Sue Hamilton.

Na jednom ihrisku, v podniku, či pri biliardovom stole sa tak stretávajú bankári s lekármi, či účtovníkmi. Rozhovory o práci sú väčšinou zakázané. "Zabudnete na všetky problémy," dodala Sue Hamilton.

Okrem vyčistenia hlavy si posilníte koordináciu, či utužíte tímového ducha. A potvrdilo sa aj to, že oddýchnutí zamestnanci sú potom v práci omnoho efektívnejší

Súvisiace články