Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tajomné signály mimozemšťanov. Ich lovci zachytili rádiové záblesky
Zdielať na

Tajomné signály mimozemšťanov. Ich lovci zachytili rádiové záblesky

BRATISLAVA / Svet opäť ožíva nádejou, že vo vesmíre nie sme sami. Vedcom, ktorí lovia signály z kozmu, sa totiž podarilo zachytiť sériu rádiových zábleskov. Pôsobia ako umelé a prichádzajú z rovnakého miesta, z akého prišli už aj v minulosti. V tejto chvíli nie je vylúčené, že by mohli byť spôsobené nejakou inteligentnou mimozemskou civilizáciou.

Bolo to v sobotu 26. augusta tesne pred štvrtou poobede, keď lovci mimozemských signálov zachytili spŕšku rýchlo po sebe nasledujúcich rádiových zábleskov prichádzajúcich z kozmu. "Tieto záblesky boli netradičné, lebo sa pätnásťkrát opakovali z jedného miesta a vo veľkých frekvenciách a to vyzeralo umelo," vysvetľuje astrologička Michaela Musilová.

Zvyčajne sa takéto signály po sebe neopakujú. "Takéto a podobné signály zachytili aj v minulosti," dodáva Musilová. Hovoríme o skupine vedcov tzv. SETI - teda organizácie na vyhľadávanie signálov inteligentných mimozemských civilizácií. 

Týchto 15 neznámych signálov vyšlo z rovnakého miesta z akého už signály zachytili v minulosti. Bolo to v roku 2012 a 2015. Vtedy išlo o jednorazové signály. Teraz o opakované, čo lovcov mimozemských signálov vedie k optimizmu. "Tí sú toho názoru, že by to mohlo byť umelo vyrobené, napríklad laserom," rozpráva Musilová.

S odosielateľmi signálov by sme sa aj tak už stretnúť nemohli. "Pochádzajú z jednej ďalekej galaxie, ktorá je približne tri miliardy svetelných rokov vzdialená," dodáva astrologička. A v tom čase sme na Zemi nemali ani len mnohobunkovce. 

Súvisiace články