Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Režisér Bebjak získal vo Varoch cenu za najlepšiu réžiu
Zdielať na

Režisér Bebjak získal vo Varoch cenu za najlepšiu réžiu

KARLOVE VARY / Vlani tlieskal svojej ocenenej kolegyni Zuzane Mauréry, s ktoru si zahral vo filme Učiteľka. Tento rok si potlesk v Karlových Varoch užil aj on. Peter Bebjak získal na prestížnom medzinárodnom filmovom festivale cenu za réžiu. A to za film Čiara.

Peter Bebjak mal na 52. ročníku medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch hneď trojnásobnú radosť. Zo zisku ceny za réžiu aj z ohlasov na jeho štvrtý celovečerný film Čiara. "Zafungovali kritiky médií, ktoré hodnotili tento film. Boli to médiá, ktoré sú celosvetové," uviedol režisér Peter Bebjak.

Podľa režiséra boli pozitívne aj ohlasy divákov, ktorý projekciu na filmovom festivale videli.

Tvorca filmu, ktorý režíroval aj viaceré úspešné seriály TV JOJ ako napríklad Odsúdené, Aféry či Za sklom si na oslavu vyhradil iba uplynulý víkend. "Stihli sme to na záverečnej párty v Karlových Varoch," hovorí Bebjak.

Ocenenie na medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch má vysoký lesk. Bez debaty. Podujatie totiž patrí do kategórie A, rovnako ako festivaly v Cannes, Benátkach, Berlíne a Tokiu. Navyše je jedným z najstarších takýchto podujatí na svete. "V rámci koprodukcie a vrámci Slovenska sme úspešní. Minimálne vrámci toho, že sa dostávame do súťaží a uvedenia. A keď príde cena, je to vždy veľmi dobré," hovorí filmový kritik Peter Konečný.

Súvisiace články