Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hej, sokoly! Nová pesnička Ondreja Kandráča a Ivana Táslera láme rekordy
Zdielať na

Hej, sokoly! Nová pesnička Ondreja Kandráča a Ivana Táslera láme rekordy

BRATISLAVA / Do našich kín sa chystá kriminálny thriller inšpirovaný skutočnými udalosťami zo slovensko-ukrajinského pohraničia. Volá sa Čiara a premiéru bude mať 3.7 na festivale v Karlových Varoch. Pesnička k tomuto filmu je už na svete a je výsledkom veľmi zaujímavej spolupráce. Ivan Tásler a Ondrej Kandráč nám prezradili detaily zo zákulisia.

Pesnička k filmu Čiara vznikla spoluprácou Ivana Táslera z kapely IMT Smile a primáša skupiny Kandráčovci Ondreja Kandráča. Už názov prezrádza, že pôjde o ľudovú pieseň. Volá sa Hej, sokoly!, pôvod má poľsko-ukrajinský a pretextoval ju Vladimír Puchala. Ondrej ju už ale minulý rok nahral so svojou skupinou. Pre veľký úspech si skladbu vybrala producentka nového filmu Wanda Hrycová a s lídrom kapely IMT Smile tomu dali nový nádych.

"Tá pesnička sa vo filme objaví v takom inom prevedení, keď ju spievajú Tomáš Maštalír a Andy Hryc a až na konci filmu to príde v tej našej podobe," prezradil, na čo sa môžu tešiť diváci Ivan Tásler. Do pesničky tiež pridali pasáž v ukrajinskom jazyku, aby zachovali autenticitu celého dojmu. 

Búra stereotyp

Podľa slov Táslera nahrávka vznikla tak, ako ju cítili a moc nad tým nepremýšľali. Film je natočený na základe skutočných udalostí a napriek pochmúrnej línii má svoje čaro. "Ten film má také zvláštne napätie. Mne sa veľmi páčil, už som mal tú možnosť vidieť ho a mne sa veľmi páči takýto žáner," dodal Tásler. Môžeme mu preto veriť, keď tvrdí, že ich pieseň k filmu úplne sedí. Nie je úplne tradičná, o to viac sa ľudom páči. "Ja som veľmi rád, že vzniklo niečo takéto, lebo to úplne búra stereotypy slovenskej hudobnej pop scény," nadviazal Ondrej. 

Výborná spolupráca

Spoluprácu obaja umelci chválili, pretože prebehla podľa ich slov bez problémov a zbytočných vysvetľovaní. Spoločne ju už raz odohrali na festivale v Prešove a vyzerá to tak, že toto leto si ju ešte zahrajú. O ďalšej spolupráci zatiaľ nehovorili, ale nebránia sa jej. "Ak vymyslíme niečo spolu, čo zarezonuje a s čím sa stotožníme. Lebo ak robíš to, v čo veríš, tak aj ľudia ti uveria," zakončil Ondrej. 

Súvisiace články