Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladá žena takmer zomrela po farbení vlasov
Zdielať na

Mladá žena takmer zomrela po farbení vlasov

MANCHESTER / Mladá, 24-ročná žena z anglického mesta Manchester, takmer zomrela po farbení vlasov. Gemma Williams si, ako obvykle, naniesla farbu na vlasy. Do dvanástich hodín od farbenia vlasov však pocítila veľkú bolesť a nevoľnosť. Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy.

Vizážistka Gemma Williams si farbila vlasy pravidelne, nič podobné sa jej nikdy nestalo. Možno aj preto 24-ročná žena opomenula odporúčaný test citlivosti pokožky, ktorý je uvedený v letáku v každom balení farieb na vlasy. Po dvanástich hodinách to už zrejme ľutovala, jej hlavu totiž pokryli pľuzgiere, pokožka, ktorej sa farba dotkla, výrazne sčervenela. Kožu mala doslova ako spálenú. Po príchode do nemocnice jej museli okamžite nasadiť steroidy a antibiotiká pre liečbu zápalu a vyrážok.

O týždeň sa Gemma do nemocnice vrátila, krémy ani tabletky jej totiž nepomohli. Tentokrát zistili, že farba jej cez kožu prenikla do tela a spôsobila otravu krvi. Lekári jej povedali, že ak by sa nevrátila, mohla sa fatálne otráviť.  Gemma Willaims sa zaprisahala, že si vlasy už nikdy nezafarbí. Všetkých teraz vyzýva, aby si pred farbením vlasov urobili test na prípadnú alergiu. "Všetci si proste len dajú farbu na hlavu, bez toho, aby si prečítali návod. Je to desivé, lebo keď si farbíte vlasy, neuvedomujete si, že to preniká do vášho tela, ako mne, a môže vás takmer zabiť," povedala Gemma pre denník The Sun. Spoločnosť, ktorá farbu vyrobila, sa vyjadrila, že takéto reakcie sú veľmi vzácne a neustále prebieha znovutestovanie, aby boli užívatelia v bezpečí. 

Súvisiace články