Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Aerolínie nevpustili na palubu lietadla dievčatá v legínach
Zdielať na

Aerolínie nevpustili na palubu lietadla dievčatá v legínach

WASHINGTON / Na americkú leteckú spoločnosť United Airlines sa na sociálnych sieťach zniesla ostrá kritika za to, že nevpustila na palubu svojho stroja dievčatá oblečené v obtiahnutých legínach. K incidentu došlo v nedeľu ráno na linke z Denveru do Minneapolisu, citovala stanica BBC aktivistku Shannon Watts.

Svedkyňa na Twitteri napísala, že keď chcelo päť dievčat nastúpiť v Denveri do lietadla, pracovník spoločnosti ich pri nástupnej bráne "nútil", aby sa prezliekli alebo si obliekli cez legíny šaty. Jedno z dievčat malo iba desať rokov, dodala. Napokon pustil do lietadla iba tri z nich, ktoré si obliekli cez odev, ktorý mali na sebe, šaty, a zvyšným dvom nedovolil nastúpiť.

Spoločnosť United Airlines sa na internete obhajovala, že dievčatá cestovali na letenku určenú pre zamestnancov United Airlines, ich rodinných príslušníkov a ich hostí. Cestujúci, ktorí letia na takúto letenku, majú predpísaný štýl oblečenia (dress code) reprezentujúci túto leteckú spoločnosť.

​Tieto letenky sú bezplatné alebo s výraznou zľavou. Letecká spoločnosť ale vyžaduje, aby cestujúci nemali oblečené napríklad "obtiahnuté topy, nohavice či šaty z lycry či spandexu", minisukne, odhalené brucho či obuté plážové šľapky. United Airlines súčasne objasnili, že všetci riadni, platiaci zákazníci spoločnosti sú u nej vítaní aj v legínach.

https://twitter.com/RajbarSab/status/846097425827803136

Súvisiace články

Najčítanejšie správy