Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Bude veľmi teplo. Teploty vystúpia nad 20 stupňov
Zdielať na

Bude veľmi teplo. Teploty vystúpia nad 20 stupňov

SLOVENSKO / Jarné počasie nielen u nás, ale v celej strednej Európe bude pokračovať aj v ďalších dňoch. Po chladnejšom víkende, keď vietor od severu umocňoval pocit chladu v natečenom studenom vzduchu, začal nový pracovný týždeň studeným, mrazivým ránom na celom našom území. Niekde bol mráz iba symbolický, ale v dolinách a kotlinách klesla teplota až do -6°C, napríklad v Červenom Kláštore.

Situáciu v Európe má pod "palcom" tlaková výš, tá aj v utorok prinesie ráno s teplotami pod nulou, ale cez deň bude ešte teplejšie ako v pondelok. Pri jasnej alebo takmer jasnej oblohe, dosiahne v utorok maximálna teplota hodnoty od 17 do 22 °C. Bude viať iba slabý vietor, prípadne bude bezvetrie.

V stredu takéto až gýčovo jarné počasie pokazí postupujúce frontálne rozhranie, ktoré prinesie popoludní na sever nášho územia oblačnú oblohu spolu s prehánkami a ojedinelými búrkami. Teplo ale zostane, bude od 18 do 23, na severe okolo 16 °C. Štvrtok bude premenlivý, s ojedinelými prehánkami, s jemným ochladením, na 12 až 18 °C a bude veterno. 
Vyzerá to ale tak, že záver týždňa sa zlepší, teplota začne stúpať a slnka bude veľa aj počas víkendu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy