Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Zrážka áut v Ružomberku. Zranili sa tri deti (11,10,6)
Zdielať na

Zrážka áut v Ružomberku. Zranili sa tri deti (11,10,6)

RUŽOMBEROK / Hrozivo vyzerajúca dopravná nehoda sa stala v nedeľu večer v Ružomberku. Mladý vodič nedal prednosť autu, v ktorom sa viezla rodina s deťmi. To po zrážke zdemolovalo elektrický stĺp a skončilo prevrátené na streche. O štyri deti sa museli postarať záchranári. Devätnásťročný mladík, ktorý nehodu podľa všetkého spôsobil, si pravdepodobne nevšimol značenie v križovatke.

Dve autá sa na Obvodovej ulici zrazili približne o 19:00 hodine. Za volantom jedného z áut sedel mladý vodič. Ten si bezprostredne po nehode priznal chybu. Uviedol, že prepdísanou rýchlosťou 50 kilometrov za hodinu nešiel. V rýchlosti si tak nevšimol značenie hlavnej a vedľajšej cesty a narazil do auta, v ktorom sedeli dvaja dospelí a štyri deti. Auto zdemolovalo elektrický stĺp, následne ho prevrátilo na strechu. Rodina sa z vozidla dostala bez pomoci. 

"Traja chlapci vo veku 11, 10 a 6 rokov utrpeli úrazy hlavy, boli pri vedomí a záchranári ich po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Ružomberku," povedal hovorca hasičov Boris Chmel. Najmladšie, len 4-ročné dieťa, nepotrebovalo lekárske ošetrenie.

​Bez dodávky elektriny zostalo po nehode niekoľko domácností v okolí. Počas odpratávania následkov kolízie policajti križovatku úplne uzavreli, autá odkláňali na vedľajšie cesty. "Alkohol u vodičov vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Policajti na mieste zadržali 19-ročnému vodičovi vodičský preukaz. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 5 000 eur. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania," potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Súvisiace články