Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
500 členov rodiny na jednej FOTOGRAFII
Zdielať na

500 členov rodiny na jednej FOTOGRAFII

ŠŠE / V jednej čínskej dedine posunula rodina Ženov stretnutie so svojimi príbuznými na celom novú úroveň. Pri príležitostí osláv nového roka sa na jednom mieste stretlo viac ako 500 členov rozvetvenej rodiny. Svoje stretnutie zavŕšili hromadnou fotografiou. Je možné, že sa navzájom vôbec nepoznajú.

Rodina Žen, ktorej meno v preklade znamená zjednotenie, žije v čínskej dedine už 851 rokov. Najstaršia generácia, ktoré tam žije, o svojich vzdialených príbuzných nemala žiadne záznamy viac ako 80 rokov, píše BBC.

Pri príležitosti osláv nového roka sa preto rodina rozhodla dať dokopy čo najviac príslušníkov. "Jedným z dôvodov, prečo sme sa do pátrania pustili, bolo ten, že sme chceli vedieť, ako sa dnes majú naši potomkovia a kde žijú. Druhým dôvodom bol pripomenúť potomkom ich korene. Aby nezabudli, odkiaľ pochádzajú, nech už budú kdekoľvek na svete," povedal starosta dediny, ktorý sám pochádza z 26. generácie Ženov.

​Najstaršia generácia z obce v priebehu pátrania vyhľadala neuveriteľných 2000 žijúcich potomkov, čo je celým sedem nezmapovaných generácií. Rodina Ženov dnes žije v Pekingu, Šanghaji či Taiwane. 

Na stretnutie napokon dorazilo viac ako 500 členov. Toto číslo im vyrazilo dych. Fotografia, na ktorej sú členovia rodiny, spôsobila senzáciu.

Súvisiace články