Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po pôrode upadla do kómy a stratila pamäť. Spomienky jej vrátil až novorodený syn
Zdielať na

Po pôrode upadla do kómy a stratila pamäť. Spomienky jej vrátil až novorodený syn

LONDÝN / Bernadette Strange (35) si počas pôrodu svojho druhého dieťaťa nechala aplikovať tzv. epidurálku, aby sa jej uľavilo od pôrodných bolestí. Keď sa ale po cisárskom reze prebrala, nepamätala si o svojom živote vôbec nič.

V okamihoch bezprostredne po narodení syna sa u Bernadette prejavila silná reakcia na podaný epidurál, a tak ju lekári uviedli do umelého spánku, než zistia príčinu ťažkostí. Testy ukázali, že žena trpí vzácnym typom meningitidy, píše portál mirror.co.uk.

Po niekoľkých dňoch ju prebudili z umelého spánku a žena sa zdala fyzicky v dobrom stave. Dokonca ju odpojili od podporných prístrojov, ale čoskoro zistili, že trpí amnéziou. Nepamätala si kto je, kde je ani to, že bola tehotná. Manželovi odmietala uveriť, že bola tehotná a že majú druhé dieťa. Na pôrod ani na nič, čo mu predchádzalo, si skrátka nespomínala.

"Niekedy som si spomenula na to, ako sa volám, alebo prečo som v nemocnici, ale niekedy som si nepamätala vôbec nič," hovorí o udalosti sama Bernadette. V tú chvíľu nikto nevedel, či sa jej pamäť vôbec vráti. Keď sa dostatočne zotavila, previezli ju na neurologické oddelenie, kde po čase začala robiť pokroky.

"Po desiatich dňoch som sa zotavila natoľko, aby som mohla vidieť svojho syna. Keď ho priniesli, spomienky na môj minulý život sa mi začali okamžite vracať, bola som ochromená tým, na čo všetko si moja myseľ spomenula behom pár sekúnd. Až potom som manželovi skutočne uverila, že som porodila a že máme druhého syna. Bolo to ako vyhrať v lotérii, nemohla som sa dočkať, až ho uvidím," opisuje žena prelomový okamih.

Trápi Vás krátkodobá pamäť? Pozrite si v reportáži, prečo to tak je.

Súvisiace články