Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zomrel muž, ktorý mal viac než 100 žien
Zdielať na

Zomrel muž, ktorý mal viac než 100 žien

NIGÉRIA / V Nigérii v sobotu zomrel vo veku 93 rokov Mohammed Bello Abubakar, ktorý sa preslávil tým, že sa počas svojho života viac ako stokrát oženil a naraz mal až 97 manželiek. Bývalý učiteľ a moslimský kazateľ skonal po krátkej chorobe.

Správy o Abubakarovej smrti sa v posledných rokoch objavili hneď niekoľkokrát, ako pripomenul britský denník The Independent. Tentoraz BBC News píše, že jeho pohreb prebehol už v nedeľu a navštívil ho veľký počet ľudí.

Úmrtie potvrdil pre nigérijskú agentúru NAN Abubakarov osobný asistent, ktorý uviedol, že jeho zamestnávateľ zomrel vo svojom domove.

Nigerijcovo meno obletelo svet v roku 2008, kedy bol pre počet manželiek zadržaný a dostal sa pred súd. BBC vtedy uviedla, že mal 86 manželiek, hoci podľa islamu mohol mať maximálne štyri. Abubakara tvrdošijne odmietal rozvod s 82 manželkami, aby vyhovel právu. Podvolil sa potom, čo bol odsúdený na trest smrti. Trestu tak unikol, ale po prepustení k rozvodom rovnako nedošlo a ďalšie problémy už nemal.

Odhady o celkovom počte manželiek sa po jeho smrti rôznia. BBC konzervatívne uvádza, že "ich mal aspoň 86", čo je číslo zo spomínaného roku 2008. Nigérijský magazín Punch potom píše, že sa oženil so 107 ženami, ale s 10 sa rozviedol, takže ich mal naraz najviac 97.

Pozrite si video s fotografiami najstaršieho muža na svete.

Súvisiace články