Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slováci majú Srdce pre deti. Na pomoc pôjde viac ako 300 tisíc eur
Zdielať na

Slováci majú Srdce pre deti. Na pomoc pôjde viac ako 300 tisíc eur

SLOVENSKO / V sobotu večer mnohí z divákov TV JOJ opäť ukázali, že majú veľké srdce. Projekt Srdce pre deti opäť ukázal osudy malých a zároveň veľkých bojovníkov, ktorí to v živote nemajú ľahké. Ich príbehy totiž prežíval každý z nás a často naň prispeli aj tí, ktorí sami veľa nemajú. Tak ako v sobotu večer.

Len deti, ktorým charitatívny projekt Srdce pre deti pomohol by zaplnili poriadne veľký štadión. Počas 10 rokov ich bolo viac ako 87 tisíc.

"Kritérium výberu je jednoduché. Títo ľudia si bolesť nevymysleli, bolesť majú a potrebujú pomoc nás všetkých," vysvetľuje šéfredaktorka denníka Nový Čas Júlia Kováčová. Práve tento denník založil projekt Srdce pre deti pred desiatimi rokmi. 

Počas galavečera Srdce pre deti pomáhali aj viaceré známe osobnosti. Milan Junior Zimnýkoval, Mário "Kuly" Kollár, Marta Jandová, Marika Gombitová ale aj moderátori večera Adriana Kmotríková a Ján Mečiar.

Projekt Srdce pre deti odštartoval pred desiatimi rokmi denník Nový Čas. Zastrešuje ho nadácia Pontis, ktorá dbá, aby sa každé euro dostalo k tým, čo to potrebujú. 

Do dnešného večera sa podarilo vďaka tomuto projektu vyzvierať sumu 315 220 eur. A táto suma stále rastie. 

Pomoc deťom pokračuje

"Srdce pre deti" môžete ešte stále podporiť zaslaním SMS v tvare SRDCE v hodnote 5 EUR na číslo 871. Službu poskytujú všetci traja mobilní operátori.

Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, pretože režijné náklady projektu hradí Nový Čas.

Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis, registrovanú ministerstvom vnútra.

Súvisiace články