Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Wintonove dieťa, Lady Milena, vydáva autobiografiu s receptami
Zdielať na

Wintonove dieťa, Lady Milena, vydáva autobiografiu s receptami

BRATISLAVA / Lady Remoska je jedinečná knižná publikácia, veľký životný príbeh a kniha receptov lady Mileny Grenfell-Bainesovej, známej predovšetkým ako lady Remoska.

Kniha podrobne mapuje životné osudy tejto úžasnej dámy cez jej cestu Wintonovým vlakom, život v Anglicku, množstvo jej neuveriteľných aktivít až k jej umeniu dokázať s českou spoločnosťou Remoska s šesťdesiatročnou tradíciou pomôcť expandovať na britský trh. 

Bola mnohokrát ocenená, je hlavnou iniciátorkou Pamätníka rodičov Wintonových detí. "Pani Milena v roku 1939 odišla spolu so svojou 3,5-ročnou sestrou do Holandska a odtiaľ loďou do Anglicka. A mali ako jedni z mála obrovské šťastie, že sa ešte v tom roku stretli v Anglicku so svojím otcom. O rok neskôr prišla aj ich mama," hovorí editorka a vydavateľka knihy Kamila Hladká.

Publikácia obsahuje aj množstvo skvelých a nevšedných receptov v remoske. Je sprevádzaná dobovými fotografiami a nádhernými fotografiami Anny Édes. Predslov ku knihe nenapísal nikto iný ako Michal Petrov, autor bestsellerov Retro ČS.

Kniha je o dvoch úžasných osobnostiach, lady Milene a remoske, o tradícii, návrate k skutočným hodnotám, jednej veľkej českej značke a výbornom obede, ktorý môžeme pripraviť pre priateľov a rodinu.

"S lady Milenou o knihe hovoríme, že je to kuchárska kniha jej života. Je to spojenie životopisnej časti a jednotlivých receptov," povedala Hladká.

Pri realizácii projektu a následnej tlači nechceli z ničoho zľaviť, majú sa naozaj čím chváliť, preto pripravujú aj peknú a citlivú kampaň. Slávnostný krst prebehne 30. novembra 2016 v Paláci kníh Luxor na Václavskom námestí a krstným knihy bude Jiří Menzel.

Súvisiace články