Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Liečiteľ strieka ľuďom do tváre pesticídy. Tvrdí, že lieči HIV
Zdielať na

Liečiteľ strieka ľuďom do tváre pesticídy. Tvrdí, že lieči HIV

JOHANNESBURG / V Juhoafrickej republike vznikla náboženská sekta, ktorá uctieva sprej na hubenie hmyzu ako liek proti HIV či rakovine. Samozvaný prorok ho svojím stúpencom strieka priamo do očí. Firma, ktorá prípravok vyrába, pred nezmyselným a nebezpečným rituálom Afričanov dôrazne varuje.

Volá sa Lethebo Rabalago a je presvedčený, že insekticíd predávaný pod značkou Doom dokáže ľudí vyliečiť snáď z každej choroby: nie sú to len očné infekcie, ale aj rakovina či HIV. V provincii Limpopo zaujali jeho liečiteľské obrady desiatky ľudí. Lieči dospelých, ale aj deti. 

Rabalago sa podľa sekty prostredníctvom tohto prostriedku "prihovára k démonom a vyrieši problémy, ktorým ľudia čelia každý deň, potom ich z tela vyženie a človeka oslobodí."

Sociálne siete a stúpenci

Napriek tomu, že na sociálnych sieťach a v médiách sa mu ľudia smejú, jeho stúpenci neváhajú poskytnúť špičkové referencie. 

Pred nebezpečnými obradmi varuje juhoafrická Komisia na ochranu náboženských skupín, v pondelok sa pridal i samotný výrobca prípravku Doom. "Tieto praktiky považujeme za alarmujúce a veľmi znepokojivé. Chceme veľmi jasne zdeliť, že nie je bezpečné striekať ľuďom do tvárí Doom ani akýkoľvek iný aerosol," uviedla na Facebooku spoločnosť Tiger Brands, píše Daily Mail. 

Súvisiace články