Skoro jasno
15°
Bratislava
Výpadok Googlu: Našli vinníka
Zdielať na

Výpadok Googlu: Našli vinníka

BRATISLAVA / V utorok večer nastala presne tá chvíľa, keď si chcete cez Google vygoogliť, prečo nejde google. Výpadok tejto spoločnosti ste určite zaznamenali. Približne dve hodiny nefungoval Google, Gmail ani obľúbený YouTube.

Problém s výpadkom Google spôsobila v utorok večer technická chyba v pražskej sieti americkej spoločnosti. Oficiálne to potvrdila aj spoločnosť Google, ktorá pre TV JOJ poslala písomné vyjadrenie s tým, že išlo o technickú poruchu, ktorá nastala v dátovom centre v Prahe počas údržby.

"Komplikácie, ktoré včera večer približne o 19:30 hod. zasiahli niektoré naše služby na území Českej a Slovenskej republiky, trvali približne dve hodiny. Naši inžinieri problémy, ktoré vznikli v dôsledku údržby časti siete, úspešne odstránili a naše služby sú opäť plne funkčné. Ospravedlňujeme sa všetkým za vzniknuté problémy," píše sa v stanovisku Google.

Na mapke je znázornené, ktoré miesta boli postihnuté najviac.

Takmer dve hodiny sa nedokázali užívatelia dostať na stránku Googlu, Gmailu a nefungoval ani najpopulárnejší portál s videami YouTube, ktorý takisto patrí spoločnosti Google. Zaujímavé je, že keď vypadli služby a stránky Googlu, na internete v Česku a na Slovensku citeľne poklesla premávka a návštevnosť iných webov.  

Odborníci to vysvetľujú tým, že ľudia sú zvyknutí pri surfovaní na internete začínať na stránke Google a jednoducho sa nevedeli dostať ďalej, aj keď stačilo jednoducho zadať inú adresu alebo použiť iný vyhľadávač.

Súvisiace články