Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V mrazivom ruskom jazere sa ukrýva labynkyrský diabol
Zdielať na

V mrazivom ruskom jazere sa ukrýva labynkyrský diabol

Zdroj: Daily Mail

LABYNKYR / Jazero Labynkyr sa nachádza ďaleko na Sibíri a bežný smrteľník sa tam len tak nedostane. Napriek tomu, alebo práve preto, sa tam však ukrýva záhada, ktorú nie je jednoduché rozlúsknuť. Podľa miestnych sa vo vodách jazera ukrýva záhadný tvor. Rusko tak má obdobu mýtickej Nessie zo škótskeho jazera Loch Ness.

Nikto tam neznámeho tvora nenazve inak ako labynkyrský diabol. Pre predstavu - jazero sa nachádza v tak odľahlej oblasti, že je 150 kilometrový rádius okolo hlbokých a mrazivých vôd jazera úplne neobývaný. Patrí sa zdôrazniť, že sa jazero naozaj nachádza v krajine nikoho, leží nejakých päť tisíc kilometrov východne od Moskvy.

Príbehy o monštre v štýle Nessie tam existujú najmenej od 19. storočia a niektorí vedci tvrdia, že sonar v jazere jasne ukázal prinajmenšom jedno obrie stvorenie. Čas od času ho vraj ľudia zazrú. Tridsaťdvaročný dobrodruh Andrej Solovjev tam však teraz plánuje zdržiavať celú zimu aj napriek tomu, že tamojší teploty padajú aj pod mínus 50 stupňov.

Solovjev tvrdí, že stvorenie tiež videl približne pred dvoma týždňami, keď ešte jazero nebolo celkom zamrznuté. Podľa portálu Daily Mail ho nemohol ale identifikovať.

"Je možné, že išlo o toho známeho, diabla, ale istý si byť nemôžem," uviedol Solovjev, ktorý sa živí tým, že každý deň rybárči vo vysekaných dierach v ľade. Siete mu však v septembri pod vodnou hladinou niečo roztrhlo na kusy. "V tej sieti boli obrie metrové diery. A rozhodne to neurobila ryba - ani šťuka by sa cez túto sieť nedokázala prehrýzť," tvrdí mladý muž.

Súvisiace články