Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V bratislavskej Dúbravke zhorel v byte jeden človek
Zdielať na

V bratislavskej Dúbravke zhorel v byte jeden človek

Zdroj: ISIFA/ilustračná

BRATISLAVA / Viac ako 20 bratislavských hasičov od desiatej hodiny večer zasahovalo pri požiari bytu na ulici Ľuda Zúbka v Bratislave - Dúbravke. Požiar vznikol v byte na 3. nadzemnom podlaží, pričom došlo k silnému zadymeniu spoločných priestorov schodiska od 3. až po 8. poschodie.

"Hasiči vyniesli z týchto priestorov 3 intoxikované a popálené osoby v bezvedomí. Jedna osoba svojim zraneniam na mieste podľahla," informuje Zuzana Farkasová z Hasičského zboru Bratislava.Staršia obyvateľka bytu na treťom poschodí, kde požiar vznikol vyviazla s popáleninami avšak mladá žena o niekoľko poschodí vyššie už toľko šťastia nemala. Aj napriek snahe hasičov ju už nezachránili ani záchranári.

"Z priestorov domu bolo evakuovaných do bezpečia celkovo 25 osôb, z ktorých celkovo 6 osôb bolo následne hospitalizovaných. Pri hasení požiaru bola na chodbe jedného z pochodí obytného domu nájdené telo 20-ročnej ženy, bez známok života. Aj napriek okamžitej snahe zdravotníkov sa ženu však oživiť nepodarilo," povedal hovorca policajtov Michal Szeiff.

"V Univerzinej nemocnici Bratislava je hospitalizovaných 7 pacientov, z toho 2 sú vo vážnom stave," informuje hovorkyňa nemocnice Zuzana Eliášová.

Plamene sa šírili velmi rýchlo, a tak hasiči museli evakuovať jeden vchod z celej bytovky.

Príčina požiaru je zatiaľ ešte oficiálne v šetrení, po celý deň ešte prebiehala obhliadka. Viacerí obyvatelia bytovky však potvrdili, že plamene vzbĺkli od zapálenej sviečky, ktorá sa staršej obyvateľke bytu pravdepodobne prevrátila. V tomto tragickom prípade, kde zbytočne vyhasol život len 20-ročnej dievčiny už koná aj policajný vyšetrovateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy