Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Projekt TV RIK a TV JOJ vynovil prvú škôlku. Pribudnú ďalšie
Zdielať na

Projekt TV RIK a TV JOJ vynovil prvú škôlku. Pribudnú ďalšie

BRATISLAVA / Škôlkári i školáci zo Špeciálnej základnej a materskej školy na Karpatskej v Bratislave mali veľkú slávnosť. Prišiel za nimi obľúbený modrý havran Riko spolu so Sníčkom Hugom, aby im slávnostne odovzdali vynovené ihrisko a dvor. Odteraz sa budú môcť na ňom jašiť s loptou alebo s kolobežkami. Ide o prvú škôlku, ktorú vynovili v rámci spoločného projektu Modrá škôlka.

Stačilo trošku hudby a deti sa okamžite hýbali v rytme. To ešte netušili, že o pár minút sa zjaví ich obľúbená postavička Sníček Hugo a modrý havran Riko z detskej TV RIK. A tancu a spevu nebolo konca. V malých prestávkach ich Hugo vyskúšal z vedomostí o ľudskom tele alebo aj o zvieratách. Deti by boli spokojné už len s tancom a spevom, ale čakalo ich ešte ďalšie prekvapenie.

V rámci projektu Modrá škôlka televízia TV JOJ spolu TV RIK a pánmi zo spriatelenej firmy oficiálne odovzdali poukaz k vynovenému dvoru a ihrisku. A na znak vďaky deti odovzdali dospelým svoje dielka na pamiatku.  "V podstate deti sa tu nikdy nemohli bezpečne hrať, naozaj to spravili bezpečnejšie," pochvaľuje si riaditeľka ŠZŠ a MŠ, Ľubica Jägrová. V porovnaní s minulosťou sú vidno zjavné rozdiely. Z výsledku sa tešili aj dospelí. "Toto bol taký pilotný projekt," hovorí o plánoch Peter Múčka, zástupca firmy, ktorá stojí za rekonštrukciou priestoru. Podobné prekvapenia tak čakajú aj na ďalšie škôlky na Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy