Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Pozor na týchto Rumunov, na diaľnici im nezastavujte
Zdielať na

FOTO: Pozor na týchto Rumunov, na diaľnici im nezastavujte

Archívne video

BRATISLAVA / Polícia SR zverejnila na svojej oficiálnej facebookovej stránke varovanie pred osobami rumunskej národnosti. Muži, ale aj žena a dieťa, sú posádkou osobného vozidla, ktoré pristavia pri krajnici diaľnice a snažia sa zastaviť okolojazdiace autá. Ich úmysly sú nekalé.

Podľa zistení polície operujú osoby rumunské občianstva v Bratislavskom kraji hlavne na diaľnici D1 Senec - Bratislava, D2 Čunovo - Brodské, D4 Jarovce - prípoj na D2, kde sa snažia zastavovať motorové vozidla. Spomaľujú iné vozidlá jazdiace v ich smere alebo na čerpacích staniciach a pod rôznou zámienkou sa snažia vylákať peniaze od zastavených vodičov. Majú na to rôzne triky, ale pri každej komunikácií ponúkajú zlaté prstene, náramky alebo retiazky, ktoré predávajú, alebo dávajú do zábezpeky ako pravé.

Poznávacie znaky týchto ľudí sú, že vo vozidle sa zväčša nachádzajú 4 osoby z toho 2 muži, jedna žena a jedno dieťa. Sú slušne oblečení, ovešaní spomínaným "zlatom" a vydávajú sa za majiteľov rôznych firiem, ktoré deklarujú ponúknutím vizitky. Vedia veľmi dobre po slovensky.

Touto cestou polícia upozorňuje občanov, aby im v žiadnom prípade nezastavovali a ich polohu hlásili na 158.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade podvodníkov z Rumunska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy